• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
krys - помощник
Здравейте,
до 1-2 седмици трябва да направя за сефте косенето на райграса на 50 кв.м.
Все още нямам косачка и въпросът е какво да търся ???
Ако може да ме насочите какво да гледам при избора на еликтрическа косачка.
Гледам по промоциите има ел.косачки от 80-100 лв. с 2 год. гаранция, дали косят добре или създават проблеми.

Благодаря предварително.
ferrari4456 - специалист
За 50кв райграс ако терена е равен и най евтиния raider става.

Вече ако се коси жилава селска трева и терена е голям ти трябва косачка около 1600W и нож 40см не по малко, но за твоя случай няма смисъл да инвестираш 500лв в косачка затова взимаш най евтината и колкото се може повече гаранция и свиркаш, на райграс няма да се мъчи и с тоя малък терен.
shishkov78 - специалист
+1
Подкрепям напълно. Кося около 200 кв. "райграс" и още около 100 трева на поляната пред къщи. Имах една ефтина, която аз изгорих от недоглеждане служи ми 5-6 години след което купих също ефтина за 100 лв. и тя върши същата работа . Дано съм бил полезен. Поздрави.
krys - помощник
Благодаря за мненията,
ще разгледам прИмоциите още веднъж и купувам.
sto64 - специалист
В Мастерхаус на Скил /косачка+тример/ 145 лева.Промоция.
rplamen - помощник
http://www.kirov.net/?cid=1017&pid=3720 върши работа,просто трябва да са добре регулирани ножовете(работят на принципа на ножицата).
ferrari4456 - специалист
За тези пари си взимаш електрическа, а с тва рънгаш нагоре надолу и ако тревата е над 10см спира и боксува и не може да коси.
Райграса пред сградата в която работя го косят с такова и човека, ако е по-голяма тревата с хваща в чудо иначе за редовно поддържане става, но електрическото е за предпочитане.
rplamen - помощник
откакто си купих бензинова резачка за дърва дето струва 75лв а една хубава брадва е 80лв. съм се отказал от такива изпълнения.Сигурен съм че ел.косачката за 80-100лв. също няма да се справя с високата трева.С ръчната съм косил 2 пъти и бачка добре.Просто трябва да са регулирани добре барабанните ножове спрямо хоризонталния.
manobg - специалист
Имам ел. косачка, която повярвайте ми не се спира почти през нищо. Режа жилави треволяци по 30-40 см и ги хрупа като нищо. Купувах я за 100лв едно време. Комшията купува неговата за 200лв пак електрическа, но има проблем с високата трева над 10-12см мотора се мъчи. Явно всичко е до мощност при мотора и добре заточен нож. Купих си бензинова само защото мястото ми е голямо и има достаелементи за заобикаляне, в които ми се оплиташе кабела. Сега ел. косачката седи за черни дни и не мисля да я продавам, защото да и взема най-много 50лв а е наистина сполучлива.
ttt - специалист
Аз си взех косачка на BUDGET по препоръка от приятел и съм доволен. Миналата седмица като тръгнах да кося из двора наред с тревата насметох и разни израстъци от дърветата бабата се уплаши, че косачката ще се прецака ... обаче косачката се справи перфектно.

При мен проблема беше, че косачката не се ползваше известно време т.к. моя малкия някъде бе "прибрал" тръбите, които свързват дръжката с тялото на косачката. Решението (макар и временно) бе с напасната полипропиленова тръба :)

Пропуснах да спомена, че по време на косенето попаднах на една арматурна тел захвърлена в тревата :) и всичко си е ОК.
Последна промяна от ttt на пет май 10, 2013 11:40 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Каква косачка за райграс 50кв.м" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: