Всичко за дърводелството
sspoko - специалист
Наложи ми се набързо да скалъпя една оградка около 30 метра направена е със стобор от кофражни дъски дайте идея с какво следва да ги обработя за да увелича поне малко живота им?
kozl - майстор
Отработено двигателно масло + нафта за разредител (срещу пожар не стАА!!!).
VLADO66 - майстор
Бохемит с лозарската пръскачка яко да напои.http://www.preparati.bg/products.php?id=18
parketmilanov - специалист
и аз съм за двигателно отработено масло ....ако може да е от дизел още по добре ...хем байц хем защита ,хем и няма да го лазят дървояди ...но преди това го изшлайфай хубаво ще се изненадаш от приятния резултат.....тоест не го оставяй ей така от абрихта и после маслото
но ако нямаш рамка на бюджета за тази ограда -Sikens ...има си цяла системка с грунд и после финиш...
скъпо но си е вечна класика!
nikolson - майстор
Вярно, масло плюс нафта е консервант, но дървото изложено на слънце, особено чам, ще изсветлее неравномерно. Иначе устойчивостта срещу влага и дървогадини е най-висока.
JORO - напреднал
Ето ти пресен пресен чам с отработено масло... Само да не е от ДИЗЕЛ!!!!! Че е черно като катран и цапа и след попиване. Намери отработено от бензинов мотор, по възможност по-гъсто (минерално, а не синтетика). В зависимост от маслото може да получиш идеален цвят...

Прикачен файл

IMG_3256f.jpg

Тема "ВЪПРОС ЗА ЕДНА ОГРАДА ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: