Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
batence81 - специалист
хубави изглеждат, кажи ми и през какаво разтояние се садят
Stefan_62 - майстор
batence81 написа:
хубави изглеждат, кажи ми и през какаво разтояние се садят
Ами стандартният начин на засяване е 80см. м/у редовете и 30/35см. м/у растенията. Аз в оранжерията ги сея на 60/70см м/у редовете и 35см. м/у растенията понеже така ми идва разстоянието в самата оранжерия, а на открито на 30см. м/у растенията и 80см. м/у редовете.
batence81 - специалист
още един въпрос: намерих стари семена от розови домати, но вече е сравнително късно за разсад, ако ги посея директно в земята, дали ще поникнат?
Stefan_62 - майстор
batence81 написа:
още един въпрос: намерих стари семена от розови домати, но вече е сравнително късно за разсад, ако ги посея директно в земята, дали ще поникнат?
Ще поникнат, но ще станат за късна консумация, а ако се окаже и жега като миналата година ще се развият по-трудно. По добре си ги запази за догодина , а сега си вземи някой корен готов разсад, но ако имаш мерак сей ги, но ще трябва доста поливка докато пораснат.
batence81 - специалист
по 4 семки ли за корен?
Stefan_62 - майстор
batence81 написа:
по 4 семки ли за корен?
По 2-3, а може и по 4, но когато поникнат ако ще ги вдигаш на колчета оставяш по един корен, ако ще ги гледаш безрасадно оставяш по два корена.
batence81 - специалист
Засадих доматите и според мен добре стана, но при пренасянето им бях увредил някои, те ще се захванат ли, или да ги подменя? Лежат като отъпкани по земята.
naix - специалист
Здравейте,
искам да ви попитам, понеже искам този сезон сефте да си засадя чери домати, та някой може ли да даде малко насоки за семе, начин на засаждане и такива ми ти работи:)

Тема "Разсад за домати София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: