• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
fox_vt - майстор
Мдааа сега като пак прочетох и се сетих че той я командва със вътрешното тяло #-o Вариант е да се направи по схемата както е направено при мултисплит системите,но без клапани няма да мине.
mavryt4o - майстор
не става ли така да вържа изходите за компресора на двете тела заедно към общия кабел за помпата .Едното тяло ако е пуснато другото да не е пак ще циркулира вода през него но това не ме бърка. Само незнам като едното е изключено и другото си работи ще подава ток на неработещото като връща ток през общите кабели в изходите и какво се получава дали ще изгори нещо или ще го включи нз ?!?!?!?
fox_vt - майстор
bulhomes2 написа:
Що?
Защото ако се вържат последователно няма как да се управлява помпата.И по точно командата за спиране на външното тяло идва от вътрешното, когато достигне температура спира вътрешния вентилатор затваря жалузите и спира компресора ако има такъв.Как ще направиш така че едното като спре помпата да работи докато не спре и другото като всеки път ще спират различно.Вариант е да се вържат кабелите паралелно към помпата без значение дали телата са паралелно или последователно вързани към тръбния път.
bulhomes2 - майстор
fox_vt написа:
...Вариант е да се вържат кабелите паралелно към помпата без значение дали телата са паралелно или последователно вързани към тръбния път.
Аз ли нещо не обяснявам добре? Това не е варианта, а начина. Другото са варианти.
fox_vt - майстор
Е ти каза двете вътрешни тела да бъдат последователно вързани тръбния път,за кабели нищо не си казвал :-D Има обаче потенциален проблем с начина ти :lol: нали се досещаш че климатиците се захранват със щепсел от вътрешното тяло а като имаш две вътрешни тела ще имаш два щепсела водещи до едно място-приеми го като кабел с щепсели накрая който включваш в два различни контакта -руска рулетка в съкратен вариант 50 на 50 и помощ от публиката :-D
bulhomes2 - майстор
Водим някакъв безмислен спор. Нека автора да каже дали му е ясно как да го направи! Все си мисля, че щом си е "хванал" помпата от кабелите за външното тяло все ще знае какво е фаза и нула.
fox_vt - майстор
Е чак пък спор по добре дискусия :wink: .Автора си мисли същото дали да закачи кабелите на двете вътрешни тела към едно място.Реално ако контактите строго се спазва поляритета така да се каже може и да стане като изключи едното другото още ще дава ток на помпата и тя ще работи докато не спре и то.Предполагам няма да е проблем че се връща напрежение към спрялото вътрешно тяло все пак става въпрос за конвекционален климатик който няма електроника.Според мен (към автора) пробвай да закачиш двете вътрешни тела и ако нищо не гръмне изключи едното от дистанционното и виж другото като изключи само дали ще спре помпата.
mavryt4o - майстор
fox_vt написа:
Е чак пък спор по добре дискусия :wink: .Автора си мисли същото дали да закачи кабелите на двете вътрешни тела към едно място.Реално ако контактите строго се спазва поляритета така да се каже може и да стане като изключи едното другото още ще дава ток на помпата и тя ще работи докато не спре и то.Предполагам няма да е проблем че се връща напрежение към спрялото вътрешно тяло все пак става въпрос за конвекционален климатик който няма електроника.Според мен (към автора) пробвай да закачиш двете вътрешни тела и ако нищо не гръмне изключи едното от дистанционното и виж другото като изключи само дали ще спре помпата.
:2thumbs:
daniel.trifonov - специалист
Какво стана с кладенеца? Направи ли системата?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14

Тема "Вътрешно тяло от климатик с вода от кладенеца ще стане ли ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: