Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pansim - майстор
Даааааа...това му дай на българина - ефтин ток, ефтина бормашина, ефтин циркуляр, ефтин електрожен....списъка е безкраен.....как не се разбра най-сетне, че нищо безплатно няма и няма да има....
И все има заблудени души, които вярват че са ударили джакпота :lol:
piron45 - майстор
VLADO66 написа:
Това е за бисерите :lol: Като падне температурата на -20 да не би да седи инкасатора до него да му духа да не спре.

:lol: :lol: :lol: Евала Владо, това ме накара да се смея с глас. =D>
piron45 - майстор
profesionalist_wood написа:
Пробвах, има ефект от 20-25 лв,става само за старите електромери с шайба,а пък за електронните хич не става. :-D
Е те тука е номера да цакаш енергото. Буташ по едно такова кутиче у всеки контакт и електромеро ще завърти на обратно и тия от енергото ще се видят в чудо, че ще има да ти дават пари :lol:
DMN - майстор
GreenBrother написа:
Питам, понеже имам приятел, който ползва този уред и казва, че сметката му за ток наистина е намаляла, но един електричар пък ми каза, че не струвало и действало само за алуминисцентни лампи.
Явно приятеля ти си го е купил след декемврийската революция за тока(сметките за тока за декември) :-D
А пък за електричаря, който ти е казал, че действа само за луминисцентни лампи, сигурно е гледал този клип: http://www.youtube.com/watch?v=-BcHdCYV ... re=related
Това е заблуждаващо, трябва да се мери с ватметър, ама сега не ми се обяснява защо(колко пъти вече го дъвкахме това...)
Иначе истината за тези у-ва е тази:
http://www.youtube.com/watch?v=D5tCI35Z ... re=related
hidrazin - майстор
Дааа... Подочух из нета че вече има подобрени модели където не може да те удари ток като го извадиш от контакта.
В единия модел кондензатора просто е премахнат а в другия е заместен с картонена кутийка в която има пълнеж от гипс, цимент, дърво в която са мушнато две кабелчета и отгоре залята с асфалт. :lol: Като намеря нещо сигурно ще го постна.
:partyman:
GreenBrother - напреднал
DMN написа:
GreenBrother написа:
Питам, понеже имам приятел, който ползва този уред и казва, че сметката му за ток наистина е намаляла, но един електричар пък ми каза, че не струвало и действало само за алуминисцентни лампи.
Явно приятеля ти си го е купил след декемврийската революция за тока(сметките за тока за декември) :-D
А пък за електричаря, който ти е казал, че действа само за луминисцентни лампи, сигурно е гледал този клип: http://www.youtube.com/watch?v=-BcHdCYV ... re=related
Това е заблуждаващо, трябва да се мери с ватметър, ама сега не ми се обяснява защо(колко пъти вече го дъвкахме това...)
Иначе истината за тези у-ва е тази:
http://www.youtube.com/watch?v=D5tCI35Z ... re=related
Всъщност си го купи около година по-рано и твърди, че на фона на малкото ток (сериозен съм, понеже не се отоплява на ток), който плаща - сметката му е спаднала с около 10 лева на месец.
1115 - специалист
100% е така.
Ако използвате неосокет(аналогично у-во за кола, което намалява разхода на гориво, увеличава мощността на мотора и неговия ресурс и то само като го включите в запалката) + хапчета за гориво със същият ефект + въпросният уред и магнитния наколеник на доктор Ливайн и още 1...2 подобни щуротии и си ставате Батман.
hidrazin - майстор
:lol: Точно !!! Ами някой като се е набутал естествено ще каже че има файда за да не го пукнат от бъзик. Пък и някой друг може също да се излъже и няма да е сам. Те и на това разчитат мошениците. На аграта в Пловдив даже имаха щанд и покрай него се въртяха доста балъци. След един-два въпроса им стана неприятно и престанаха да отговарят. За злобния поглед няма да споменавам. :lol:
:partyman:
kolev_k - специалист
fox_vt написа:
Това с изолираната нула и вързана към ВиК е глупост,на електромера му е през електронния уй де отива нулата той иска само да мине тока през него :-D :-D
Има една тънка подробност дето я изпускаш,ама няма да ти я кажа.Явно хал-хабер си нямаш от ел.техника.
1115 - специалист
kolev_k написа:
fox_vt написа:
Това с изолираната нула и вързана към ВиК е глупост,на електромера му е през електронния уй де отива нулата той иска само да мине тока през него :-D :-D
Има една тънка подробност дето я изпускаш,ама няма да ти я кажа.Явно хал-хабер си нямаш от ел.техника.
Я ни закопай тез дето не сме виждали тока...
Светни ни коя е тази тънкост, че аз не съм я учил и явно не е от учебниците.

Тема "Изнесен електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: