Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
kolev_k - специалист
Здравейте,малко ми е странна идеята,но някой може да е пробвал.Имам бутилка СО2,редуцир-вентил и бояджииски пистолет.Боята е нормална алкидна за обща употреба.
batkotony - специалист
На времето съм боядисвал цяла кола по тази технология,но бутилката беше пълна с кислород.Получи се доста добре.Абсолютен плюс е постоянния дебит и липсата на паузи за изчакване на компресора да навакса загубата на налягане,присъщи за по-маломощните компресори.При СО2-то предполагам,ще е същото...
koleto84 - специалист
Пробва ли сме.
Няма смисъл.За около 1-час бутилка с кислород свършва.
За проба става.
Поздрави! :wink:
batkotony - специалист
koleto84 написа:
Няма смисъл.За около 1-час бутилка с кислород свършва.
Е той няма на теца комина да боядисва,предполагам... :-D
koleto84 - специалист
Ми нека да напише какво ще боядисва.
Това съм и написал-ИНЦИДЕНТНО СТАВА. :wink:
Значи, може да боядисваш с СО2, но зависи какъв дебит ще ползваш защото СО2 е втечнен газ който се изпарява от околната температура, при голям дебит който в случая може да се окаже такъв и спадане на налягането под 6 bar. СО2 минава в твърдо състояние/сух лед/и започва много бавно да се изпарява.С кислород не си и помисляй да боядисваш [-X . 1 кг. СО2 = 0.5058 Nm3
lov - майстор
Я малко си помислете дали сте ползвали кислород или азот и в най добрия случай сгъстен въздух. Макар че вече не знам да ли се предлага. Щото с кислорода дори и с масло в казанчето на пистолета да не говорим за разтворители става огнехвъргачка.
joro39 - специалист
преди години съм боядисвал с кислород и нямаше проблеми :supz:
zmiori - специалист
joro39 написа:
преди години съм боядисвал с кислород и нямаше проблеми :supz:
Имал си късмет. ГОЛЯМ
По-добре ползвай азот. Цената му е никаква.
kolev_k - специалист
Значи имам да боядисам едни гаражни врати от 2-те страни.Въпроса ми конкретно е дали може да стане някаква реакция м-у СО2 и алкидна боя.А бутилката е малка-2кг.(пожарогасител)Мога да обдухвам с топъл въздух редуцир-вентила,а бутилката в кофа с топла вода..Извинявам се че не уточних точно въпроса.Благодаря!

Тема "Боядисване с СО2 вместо с въздух" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: