Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравейте.Имам следният въпрос:
Да кажем че имаме стая в която вече има направен таван от гипскартон по познатия начин с ЦД и УД профили.Предстои,стените на тази стая също да бъдат направени с гипскартон с предстенна обшивката (профили,вата и т.н.).Както знаем,когато се прави предстенна обшивка,се използва UW профил с който се обикаля пода,тавана и стените,като профилите се захващат с дюбели и се получава нещо като рамка.
Моят въпрос е:
Как трябва да се захване UW профилът който се поставя на тавана,при положение че вече има има изграден такъв таван от гипскартон и тук дюбели вече не вършат работа?
Поздрави и успех на всички.
jekasus - майстор
UW профил е за преградни стени, говориш за UD профил.
Захваща се със рапидки в различни посоки - евтин вариант.
С дюбели Моли - скъп и за мен е безсмислен вариант.
Pooh - майстор
Джеки, човека е уточнил точно за UW/CW профили :wink:
naskorg написа:
Както знаем,когато се прави предстенна обшивка,се използва UW профил с който се обикаля пода,тавана и стените,като профилите се захващат с дюбели и се получава нещо като рамка.
Има доста варианти, според разположението на профилите на окачения таван - най-лесно е, ако са перпендикулярни на въпросната стена, да се захване UW профила с по-дълги (35мм.) рапидки през картона, към CD профилите на тавана.
За по-сигурно - не пречи да наклепаш профила с монтажно лепило.
jekasus - майстор
Пух, понеже немного хора знаят, че UW се използва за предстенка, затова предположих че се объркал.
Мда, колко ли майстори знаят CD че е таванен профил? :-D
Благодаря на всички за отговорите.
Както стана ясно,бъркам наименованието на профилите,заради което станах обект на тънки шеги,но както са казали хората: "Човек се учи докато е жив",така че няма проблеми.
Поразрових се малко по-вече и разбрах къде ми е грешката и че всъщност профила се нарича UD.
Така или иначе въпроса си остава актуален и се надявам чрез вашите съвети,да разбера как най-лесно може да се реши този проблем.
Поздрави и успех на всички.
cybersas - специалист
Послушай Пух де - и на мен ми се е налагало - намираш къде са таванните профили и с по-дълги рапидки - без да превърташ - става джелезно! На пода е ясно.
jekasus - майстор
naskorg написа:
заради което станах обект на тънки шеги,но както са казали хората: "Човек се учи докато е жив",така че няма проблеми.
Никой не се шегуваше :) Нормално да не знае и да се обърка човек.
За варианта да се закрепиш към профили на тавана вече е казано.
Само за картона също го казах, сега и снимка за да е ясно.
Изображение
Благодаря на всички които се включиха.
Поздрави и успех.

Тема "Връзка между предстенна обшивка и таван от гипскартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: