Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
NeoBoss - специалист
hidrazin написа:
Схемата на разпръсквачите в никакъв случай по този начин!!!
Слагаш 4 в ъглите и по един в средите на дългите страни.
Та NeoBoss е прав - 6 броя.
С този на GARDENA ще береш само ядове и накрая пак ще си сложиш каквото трябва.
:partyman:

защо да бере ядове , аз на мойта вила поливам с такъв тип (ама на маркуча не вграден) и съм доста доволен от поливанет, вярно може да не са толкова икономични към вода.
hotrider - специалист
angelfilev написа:

Пресостат е необходим, но не за да работи в хидрофорен режим. Това не е нужно, съответно и разширителен съд не нужен.
колега утепахте ме с това изречение, може би сте имал нещо друго в предвид но се разбира съвсем друго, на фона на цялото ви изказване което звучи доста компетентно това изби рибата, коригирайте го моля ви!
hotrider - специалист
ivanov6600 написа:

Резултата е следния.
Първоначално тръгна страхотно. Със страхотна сила двете пръскалки хвърляха на повече от половината терен. В един момент спряха и дотам. Неможе да се обезвъздуши помпата качествено и няма дебит.
колега измерете другият път като спре да вади вода помпата измерете колко метра е разстоянието от помпата до водата, да не пада нивото и затова да не може да смуче помпата. рядко се случва помпа да тръгне и след това да спре ей така да вади вода, проверете нивото първо да не се забъркате във некакви филми със смукателите.
ivanov6600 - специалист
Аз я пробвах първо на пръскалките а след това с маркуч дирекно към бунара. С две думи смуче и си връща обратно.Пак стана същото. Тръгна да обезвъздушавам и пак тръгва.
Neno Er - специалист
ivanov6600 написа:
Аз я пробвах първо на пръскалките а след това с маркуч дирекно към бунара. С две думи смуче и си връща обратно.Пак стана същото. Тръгна да обезвъздушавам и пак тръгва.
С две думи: от някъде смуче въздух. :?
Махна ли бързите връзки, полипропиленови тръби ли сложи, спойките да не "издишат" :?:
ivanov6600 - специалист
Този уикенд бях на вилата.
Махнах входящите тръби и сложих чисто нови полипропиленови слепени. Сега няма никакъв проблем всичко е екстра.
Изникна нов проблем но за да не отварям нова тема ще питам тук.
Когато взех хидрофора преди да го пусна обезвъздушех навсякъде включително и съда му. Оказа се, че не е трябвало. Въпросът ми е на колко атмосвери трябва да го напомпам.
След като махнах черните тръби ми останаха доста и другото ходене на вилата ще копая и ще полагам тръби.
ivanov6600 - специалист
След много продължително отлагане заради липса на средства има малко раздвижване.
Купих http://napoqvane.com/sprinklers/rotary_ ... _bird_3504
Това е по точна схема на дворното място и поливната система.
Прикачен файл:
111.JPG
111.JPG (23.03 KиБ) Видяна 3204 пъти
Сега повреме на празниците ще закопавам тръби и ще монтирам пръскачките. Чудя се кои дюзи да монтирам
hidrazin - майстор
http://www.rainbird.com/documents/turf/chart_3500.pdf
http://www.rainbird.com/documents/turf/ ... series.pdf
Ти последно с оная малката българска помпа 0,37kW ли остана? Все ми се струва че ще е слабичка за четири разпръсквача. Не закопавай тръбите и разпръсквачите преди да пробваш! Ако не стига налягането може да се наложи да ги разделиш на две.
И още нещо. В началото говореше за място 10 х 10 метра. Сега стана 13 х 14 метра. Максимума не тези разпръсквачи е 10 метра при налягане 2,5 бара. Няма да могат да се припокриват. Ама това си е твое решение.
ivanov6600 - специалист
Да с тази помпа останах.
Направих пръскачките по две на отделни тръби, така ако се наложи ще мога да ги разделя. Предвидих и възможност за монтаж на още две пръскачки ако се наложи.
Сега тъй като не ми стигна времето успях да направя само едната линия. Другия път ще положа и другата линия.
Обаче вече съм почти сигурен, че тази помпа която имам няма да ми свърши работа и или ще се наложи да купя Разширителен съд и пресостат или да сменя помпата. А и в крайна сметка винаги мога да вържа пръскачките към съществуващия хидрофор. Той поне качва 3бара. и един или два електромагнитни клапана.
Остава да си купя трева и това направо ме побърква.
Мястото е слънчево а и ще се ползва интензивно когато сме там.
Това става ли
http://napoqvane.com/grass_seed_lawn/wo ... n_L_CL_250
Един тъп въпрос. За какво служи соленоида на електромагнитния клапан?
Прикачен файл:
111.JPG
111.JPG (24.81 KиБ) Видяна 3124 пъти
hidrazin - майстор
ivanov6600 написа:
Един тъп въпрос. За какво служи соленоида на електромагнитния клапан?
За да отвори клапана като му подадеш напрежение. Това е електромагнит.
Какво ще ти помогне като сложиш разширителен съд и пресостат на тази малка помпа?
Пък и хидрофора дето вдига едва 3 бара надали ще има нужния дебит за 4 разпръсквача.
Да не те разочаровам ама с четири разпъсквача от тези дето си си избрал няма да ти е равномерно поливането. По-скоро би трябвало да ползваш 9бр. такива разположени шахматно с малки дюзи 1.0 - 1.5

Тема "Автоматично напояване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: