Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте отново.

Реших, че по някое време ще се уредя с цялостен ремонт на банята. И преди някои мъже отново да са възроптали, че за това си трябва да се обърна към мъжката половина от населението, както вече ми се случи при предишното ми питане, то бързам да ги успокоя- дишайте ведро, ще (така де, щом настоявате :razz: ). :partyman:

Но у мен възникват някои въпроси относно последователността, в която да ги търмъча тез мъже, тъй като ще са поне 3-ма различни (по мои изчисления :? ).

Има плочки за сменяне, лира на баня за сменяне и врата на баня за сменяне. Кое се прави първо, кое е второ и кое е трето? Моля по-разбиращите от мен тук да се произнесат, за да зная кой кога да разкарвам до вкъщи.

Според мен последователността на ремонта трябва да е: лира, врата, а накрая плочки, ама може и да греша. Или лира, плочки, врата? Ъм, не мога да преценя. :?
Pooh - майстор
1. Врата
2. Плочки (преди тях е смяна на ВиК, ако се предвижда)
3. Лира (нали и зад нея искаш плочки да има :wink: )
jekasus - майстор
Лира, ама каква - на централно или локално отопление, а може би електрическа?
Врата - алумин/пвц с первази или не към плочките, или дървена(МДФ)?
Плочки са най-лесни :-D
zandana - напреднал
Тръбите за лирата също се пускат преди плочките.
VLADO66 - майстор
Те-мъжете ако са се занимавали с този род дейност би трябвало да знаят каква е последователността.А ако не знаят тук във форума има самоучител във вид на теми "Метод за полагане на плочки ..." 1,2 и т.н. част приятно'четене и учене и гледане на снимки.
За вратата: още не съм избрала никаква. Идея си нямам на този етап какво ще е. Просто си питам профилактично. Приемам всякакви предложения по въпроса кое е подходящо и кое не е.

Лирата (искам я за украса на топломера на Топлофикация): по мои изчисления, като вляза в съответен магазин, от там ще ми предложат варианти и понеже мразя Топлофикация, ще гледам да избера нещо относително идиотско, от което искам само да не ръждясва бързо- няма да бъде ползвана лира. И приемам всякакви предложения по въпроса.

И за плочките също още се мотам като избор. Гледах някакви каталози, но имам сериозен проблем- не зная какво да гледам, че да не се окажа обзаведена с някой трошилник. Мислех да питам човекът, дето ще ги лепи, но ако има и от тук идеи, няма да откажа.

=)
Rumen Iankov - специалист
Лирата ако няма да е използваш просто затапи тръбите.
Ще ми начислят пълна мощност, ако не виждат отчитане от топломер. Този номер ми го спретнаха на затапените тръби за парно на кухнята и нищо не можа да ги разубеди. :sad: По-евтино ще ми излезе да дам стотина лева за някоя идиотска лира.
chapara - майстор
Като ще къртиш и правиш нещо, започни в този ред.

1. Заеми се с комуникацията, като електро,Изображение ако ще има местения. Водопровода , ако е стар и ще разместваш нешо. Канализацията. Парното-скрий щранга и тръбите, така че като монтираш лирата да се вижда само тя и кранчетата.Изображение

2.Подмажи всички дупки-фаянсаджията. Осигури добро сцепление на плочките. Хидроизолирай пода и душовото пространство и пристъпи към облицовки.Изображение

3. Огледай се за добра влагозащитена врата с отвор,Изображение за да преминава въздух при пускане на вентилацията. Поръчай и монтирай при поставен фаянс.

Тема "Цялостен ремонт на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: