Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
borkata3000 - специалист
Такааа, Честита Нова Година първо, успешни ремонти и здраве, за да им се радвате.
Дойде края на мързела ми и ще боядисвам хола. Обаче съм много зле с цветовете. Не, че няма кой да ме посъветва, но на повече мнения ще съм по-доволен.
Това е кухнята (венге и кантове бреза), стената, която искам да се забелязва (челно на снимката) и останалата част от помещението не се вижда. На първата снимка е кухн. бокс, на втората цвета на дограмата, на третата - цвета на паркета. Моля, предложете цветове, които предполагате като подходящи.
Благодаря! :)

Изображение
стената е на квадрати, дърпани на 90 градуса един спрямо друг, та искам да се отличава тази стена

Изображение

Изображение
Последна промяна от borkata3000 на нед яну 20, 2008 7:26 pm, променено общо 2 пъти.
tokuro - напреднал
според мен най-добре пробвай с светла охра 1:20 (оцветител/латекс)
borkata3000 - специалист
tokuro написа:
според мен най-добре пробвай с светла охра 1:20 (оцветител/латекс)
Би ли показал цвета, който имаш предвид?
anmoll - специалист
Въпрос на вкус! Ти например кой цвят харесваш. Аз лично харесах на втората снимка в дясно цвят резида/бледо синьо-зелено/.
prascho - майстор
питай Емералд, тя е по-естетиката :)
borkata3000 - специалист
Харесвам цвят, който подхожда на обстановката си. Може и розово да хареса, ако е подходящ с останалата част от помещението. Много харесвам червения цвят, но тук ... :?
Харесвам и цветови комбинации, но съм толкова зле с цветовете, че няма накъде. (Боядисах дограмата на стария си апартамент така: Рамките в светлозелено, а крилата в светлосиньо. И брах много подигравки. Изглеждаха така:
Изображение

Така, че МОЛЯ, :hilfe:
Emerald - модератор
Леле Борка, ако са такива светещи цветовете на дограмата, не се учудвам на подигравките които си брал. :-D Предполагам, че не, едва ли си намерил такива фосфоресцентни бои. :lol: Иначе, като съчетание светло синьо и светло зелено е много добре, стига да се подберат добрите нюанси. :) Има един плавен и мек преход между двата цвята, който създава тюркоазена свежест. Често се използва съчетанието за детски стаи поради пастелните цветове.

По въпроса ти...

Изказал си една много мъдра мисъл "харесвам цвят, който подхожда на обстановката си". Браво! Ако подхождаш така, няма да сбъркаш. :wink:

За съжаление, ние не виждаме много от обстановката. Може да разсъждаваме само хипотетично между три нюанса, които са много неутрални и биха могли да се вържат добре със всеки един цвят. :)
Ако харесваш червено, прекрасно би могъл да вкараш червено и то ще хармонира много добре с черния цвят на мебелите. Само че трябва да знаеш границата и да бъдеш умерен за да постигнеш добър резултат. Да подбереш добър, неутрален, неярък червен нюанс и да го съчетаеш с мек млечно-бял фон +черните мебели.
Ако дадеш повече подробности от помещението и евентуално план, може да помисля евентуално за подробности къде какъв цвят да сложиш и в какво количество.
peshev-ko - специалист
Здравей! Вземи от някой дърводелец парче "турска ванилия" и го наложи на "венге"-то. Мисля,че ще се върже и с дограмата.Ако ти хареса,в магазините,където"забъркват" бои на оргахим ще ти го направят без проблем!
anmoll - специалист
Борка не се притеснявай,от тебе зависи дали на тебе ти харесва. Винаги ще се намери някой на който да не му хареса. На мене например ми е любима комбинация синьо със зелено. Пробвай с виртуалното боядисване-http://http://www.orgachim.bg/virtual// :)
Антония - специалист
Или си поиграй с Copaso -- получават се интересни комбинации, които може да ти помогнат.

Тема "Моля за цветови съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: