• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
Напишете въпрос свързан със санирането.
stivemaster - майстор
Ами де да знам, може би нещо такова ще ти спретнат.Решение на прокуратурата.
infomar
zmiori написа:
..... Как така стана че преди "кризата" цената на 1 м2. бе 800 евро и "работеха" на загуба, сега са на 800 ама ЛЕВА и си струва.
Съжялявам ама не се стърпях затова и това "отклонение".
Над два милиона българи обитават собствено жилище, съобщи Националната статистика. Под наем живеят около 172 хиляди души, а други 188 хиляди ползват имоти на роднини или приятели, за които не се налага да плащат. (не ми е известно обаче къде живеят останалите българи :? .. статистиката не казва...) Миналата година в страната има нови 2399 хиляди жилищни сгради, готови за обитаване..... но няма кой да ги купи :? :? Нямам представа колко жилища има във всяка сграда... Смятайте за какви пари се готви строителният бранш да се облажи, ако се наложи за се санират поне половината от тези жилища. Ако се направи ценово поносимо, никой няма да избяга от хубавото, но те се стремят да ти съдерат седем кожи... проблемът е цената, защото нямаме германски заплати, а плащаме германско саниране. Надути цени на материалите поне четири пъти повече от реалните... за труда пак толкова....
VLADO66 - майстор
Новите сгради са направени по наредба №7 и нямат нужда от саниране :wink: А по отношение на облажването свърши тоя балон/пазара вече не е толкова изкривен/-който иска да работи и печели/нормално/ калкулира и нормална 10-20% печалба.
stivemaster - майстор
Ох колко мъка има по този свят ......

Инфомаре, през цялото време говоря само за едно принципно различно нещо и тук и в темата за енергетиката и за референдума, които изтриха и то е - ДА ПОИСКАМЕ ФИНАНСИРАНЕ НА КРАЕН ПОТРЕБИТЕЛ, КАКТО НА ФОТОВОЛТАЙЧНИ ИНСТАЛАЦИИ ЗА ЛИЧНА УПОТРЕБА, ТАКА И ТУК ФИНАНСИРАНЕ НА КРАЕН ПОТРЕБИТЕЛ ИЛИ "ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ" НЕ НА ФИРМИ ПОСРЕДНИЦИ,ХАЙДЕ АКО МОЖЕШ ПОМИСЛИ КАКВО ТИ КАЗВАМ.
Което не означава, че това няма да финансира строителната индустрия ,както и би се отразило и на други браншове или по точно на цялата държава .Съзнавате ли изобщо какво казвам - на гърците им дадоха над 400 млрд.Е ,от които поне половината ще ги отпишат и ще ги почерпят ,на киръпците над 16млрд.Е ,там май изцяло ще е почерпка ,ние не можем ли да поискаме поне колкото вторите (пъти по голяма и дисциплинирана финансово страна сме) от които да върнем само 1/3 след време ??????
Ако сами си го забиваме НЯМА да можем това е сигурно ,пък никой не го може това по добре от нас и веднага ще следва доказателство затова.
jekasus - майстор
Сега мои мътни мисли и спомени, поне съм късметлия с имот под 250 м2 :-D
Първо трябва да се направи Технически паспорт на сградата, по спомен от една статия излиза около 1000-2000 лв. на апартамент.
Крайния срок е 2014г. и 2016г. за различни сгради. тук
Явно на основа на този документ ще се прави саниране, което не само смяна на дограма и топлоизолация на панелки и други стари сгради, боядисани в различни цветове на дъгата :-D
Закона за етажна собственост ще го променят, за да минава санирането по-лесно, това става много лесно :-D .
Остават няколко въпроса -
Колко пари средно ще излиза на месец на семейство това удоволствие, колко ще спестяват не е важно, щото цените растат не само заради инфлация.
Тези които си направиха вече изолация и смениха дограмите - дали ще им се приспадне от техния процент за сградата, ако отговарят на изисквания. Същото се отнася и за общите части - ремонтирани покриви, сменено Вик, изобщо има и поддържани сгради или поне входове.
Ще се кърти заради заварките на панели, заради Вик на някои ще пострадат облицовките на "куфари", които крият тези тръби - тука как се компенсират нещата.
Кога най-накрая ще направят минимална заплата поне средно европейска, а не само да пробутват някои глупави европейски закони.
И най-важен въпрос - какъв контрол за качество на изпълнина услуга ще имат собственици на апартаменти. Щот ще се напълни с евтина мангалска ръка по тези проекти, а все пак някой лев за цялата работа ще дават и те.
Като цяло мярката е нужна, сградите са стари и много от тях подлежат вече на ремонт. Основния проблем е в доходите на основно население.
gechev - специалист
Някъде четох, че щяло да излиза средно по 8000 лв на апартамент общо. От тези кинти 25% ще бъде участието на санирания, а колкото до участието на мангалите саниращата фирма трябвало да има регистрация, както и проектантската. И аз се готвя да участвам, щото без мен саниране йок, то много чакане, много нещо. :-D
stivemaster - майстор
jekasus написа:
Колко пари средно ще излиза на месец на семейство това удоволствие, колко ще спестяват не е важно, щото цените растат не само заради инфлация.
Тези които си направиха вече изолация и смениха дограмите - дали ще им се приспадне от техния процент за сградата, ако отговарят на изисквания. Същото се отнася и за общите части - ремонтирани покриви, сменено Вик, изобщо има и поддържани сгради или поне входове.
Ще се кърти заради заварките на панели, заради Вик на някои ще пострадат облицовките на "куфари", които крият тези тръби - тука как се компенсират нещата.
Кога най-накрая ще направят минимална заплата поне средно европейска, а не само да пробутват някои глупави европейски закони.
И най-важен въпрос - какъв контрол за качество на изпълнина услуга ще имат собственици на апартаменти. Щот ще се напълни с евтина мангалска ръка по тези проекти, а все пак някой лев за цялата работа ще дават и те.
Като цяло мярката е нужна, сградите са стари и много от тях подлежат вече на ремонт. Основния проблем е в доходите на основно население.

Колега какъв е смисъла да дерзаем на тази тема, ти смяташ че със заплащане от страна на обикновените хора САНИРАНЕТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ??????
Хайде само реални неща да си пишем,а ?
Най лесния начин да се прецакаме сами, е да омаловажим възможността, която ни се е отдала,да не мислим че можем да получим помощ от Европейския съюз, ако я поискаме.Трябва да сме наясно, че това може да се случи сега и само преди да се види края на кризата.Изтървем ли възможността, всичко стихва самофинансирането отваря сифона на алчните и тъпи копелета подвизаващи се и като строителни фирми, които типично по български ще са готови на самоубийство, под влияние на парите.
jekasus - майстор
Че кое нереалното съм написал?
Или смяташ, че 90% от население възприема саниране не като шлепане на стиропора и дограмата, а като реновиране на сграда с цел удължаване на срока за ползване?
Гечев обяви цената 8000 на семейство, според мен е непосилна сума за повечето хора, които вече се набутаха с потребителски кредити, нищо че дават по 100 и кусур пари за цигари на месец и поне 300-400 лв. за кола на година :-D .
Просто ми е интересно - дали хората, които до сега си оправили покрива, вертикалните щрангове, направили топлоизолация, нова дограма ще имат някакво предимство пред тези, които не са?
ivanovbg - майстор
Прав си беше Тато , че това което е построил няма да може да го боядисаме, та камо ли да го санираме.
stivemaster - майстор
Писах аз по нагоре - мъкаааа ... мъка "пиши си пиши, аз ще си говоря на друга тема"

А това че Тато е строил каквото и да е, не ни разсмивай така, че ни натъжаваш пич. Натъжаваш ни защото такъв човек управлява батака в който живеем толкова години, че да забравим от къде сме и къде отиваме.Толкова много е построил, че за 45 години сме построили това (като стойност относително) което САЩ примерно за 4.5 или Германия за 5.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13

Тема "Санирането като за голяма лъжа..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: