• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Steker - помощник
Здравейте на всички прочетох доста теми, но точно като моя казус не намерих и затова пускам нова тема.
Има врата на мотора на, която пише ENDRESS imperial 525 с едно дистанционно, което е със фиксиран код според мен и честота 40.685 MHz
Прикачен файл:
1499-xx03111-pic3.jpg
1499-xx03111-pic3.jpg (26.98 KиБ) Видяна 10804 пъти
Не мога да открия никъде подобно и никой не може да ми направи дубликат, фирмата която е слагала вратата отдавна не съществува.

От фирма ми предлагат да се монтира допълнителен модул + едно дистанционно за 75 лв. (не са виждали вратата)

В Конрад модул с две дистанционни е на цена 30 лв.

Някой може ли да ми помогне да се оправя сам с монтажа на модула ако пусна снимки на модула ще стане ли въобще така че да продължат да си бачкат и предишните дистанционни.
Или ако има друг вариант споделете го.
kozl - майстор
И аз не съм виждал такова изпълнение с бобина за антена. На другите антената е писта на платката.
И аз мисля, че е постоянен кода щом има джъмпери. Провери при авто-алармаджиите поне могат да погледнат кода дали е фиксиран или не и да ти подскажат вариант за излъчвател с възможност запис на кода.
На мен са ми правили копия с фиксиран код, но съм загубил връзката със специалистите.
Нов модул - нови дистанционни. Ако имаха модул, който да запомня кода от всеки излъчвател с фиксиран код, щяха да имат и излъчвател с възможност за запис и възпроизвеждане на кода.
На гар.врати Новоферм ориг.дистанционно е такова.
Прикачен файл:
Resize of P1140129.JPG
Resize of P1140129.JPG (86.25 KиБ) Видяна 10764 пъти
Оказа се по-евтино да се подмени приемника, вместо да се закупуват допълнителни излъчватели.
bulhomes2 - майстор
Ако искаш звънни на 0888 349 314. http://veda-bg.com/%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D ... D0%B8.html са му другите контакти, но този сайт му е за друга дейност. За ремонт и препрограмиране на дистанционни съм сигурен, че прави, но да направи ново - не знам. А, ей тия правят дистанционни за телевизори - http://conel-bg.com/remotes_bg.php - пробвай и при тях!
Щом е толкова лесна смяната на модула го смени.
Ако е с фиксиран код, няма да имаш проблеми и да си обучиш ново дистанционно.
Иначе празни бланки можеш да си купиш от тук:
http://www.shop.pacostar.com/category/2 ... ionni.html
Стават за гаржни врати, бариери и обикновенните китайски аларми за автомобили с фиксиран код.
За да не си купуваш честотоемр ще ти настроят дистанционнното на твоята честота и само трябва да следваш инструкцията за обучение :
http://www.pacostar.com/downloads/manua ... 0learn.pdf
Успех с начинанието :)
Steker - помощник
Проблема е че не искам да се занимавам с комшиите. Те си имат дистанционни аз от скоро живея там едва ли ще са навити да дадат пари да сменим модула и да си купят нови дистанционни. А аз да им купя на всичките дистанционни плюс модула ще ми излезе дебело. Доколкото знам вратата не може да обучава нови дистанционни, не съм я отварял така ми казаха. Въпроса ми по скоро е може ли да се прикачи допълнителен модул към вече съществуващия и да си бачкат и двата или се сменя стар с нов. Проблема освен самото дистанционно е и честотата му 40,685MHz и при алармаджии и ключари не могат дори да прочетат кода понеже техните машини не го ловят, а празните дистанционни които продават са от към 300 до 450 Mhz и така греда от всякъде. Забравих да ми кажа че съм от София, понеже едната фирма дето ми препоръчахте от Троян.
Имам предвид дали мога да вържа този модул към вече съществуващия:
Прикачен файл:
261507edba9562cb35769886b5b949896ba81739.jpg
261507edba9562cb35769886b5b949896ba81739.jpg (68.46 KиБ) Видяна 10678 пъти
Събота и неделя ще снимам вътре положението, дано някои ми помогне.
kozl - майстор
Ako вратата има бутони нагоре/надолу да с тоя модул контактите на релетата към бутоните. По принцип е възможно, но зависи управлението как приема сигнала. Ако логиката на вратата е с един бутон със сигнала от едното реле ще стане само, като предполагам, че за посочения модул единия бутон командва едното реле, другия другото.Само че релетата не трябва да задържат при отпуснат бутон на излъчвателя.
Тази честота или близка на нея се ползва при детските играчки - ниската честота обяснява бобината антена (по-дълга антена).
Steker - помощник
С един буто е дистанционното натискаш отваря, натискаш затваря, ако натиснеш докато се отваря или затваря вратат спира и при повторно се отваря, въпреки че си я прекъснал докато затваря. Може би е направно за сигурност да не се засекат двама души и единия да заклещи други с варатата са го направили по този начин, ще снимам вътре, за да видите и да ми кажете кое с кое да свържа. Ако има такава възможност. В първия пост Ви казах че фирмата дето иска да ми го направи за 75 лв. не е виждала вартата и само по тела казаха, че може да се сложи допълнителен модул ама има чувството че казаха така само да ме лапнат като клиент, а на място вече да преценят и да се окаже че не може и да ми предлагат друг вариант, например нов модул с нови дистанционни за всички.
Просто предполагам, затова питам тук може ли или не, че няма как да ги викна да ми кажат само може ли не ли и да си го сложа сам.
kozl - майстор
Във всички случаи може да се добави още един приемник, но сумата 75 лв. може да се повиши. Ако се наложи допълнителен елемент за съгласуване на командите - едва ли са го включили в цената.
ozimen - специалист
А,защо ти е второ дистанционно?Ако вратата е към обща собсвеност-подземен паркинг например,не ти трябва друго.При нас имаше проблем с нагли съседи ,които си копирали по някакъв начин второ дистанционно и си вкарваха втора кола в подземния гараж,като спират на непродадени паркоместа или на мястото за маневри.Дойде фирма препрограмира на всеки собственик наново по едно дистанционно и проблема се реши,засега.Сложиха и видео и досега няма проблеми.
puh4 - специалист
Най-добре си дай 75 лева и забрави. Защото от личен опит знам, че грешки стават и тогава наистина ще имаш ядове със съседите.
  • 1
  • 2

Тема "Дистанционно за гаражна врата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: