Дали ток, газ, пелети, еднакво изгодно е! Защото производителите следят пазара и коригират цените, така че да не фалират и да ни оскубят възможно максимално. Себестойността няма толкова голямо значение, колкото се опитват да ни налъжат. Ако по някакво чудо паднат цените на газа, сигурен съм, че и цените на климатиците и пелетите ще паднат. Както и обратното. Всичко е въпрос на лични предпочитания.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Christo
- майстор
286 мнения в "Отопление на газ-изгодно ли е?"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Абсолютно прав си Christo 
branko_d
- специалист
LazarGanev написа:Ами най-важната причина е, че този котел не е за 3 радиатора. Другата основна причина за високата сметка е, че сградата е нова, неотоплена, вероятно няма съседи, няма и изолация към съседите и така топлозагубите са големи.
да, аз съзнавам, че си прав до голяма степен, само имам комшия при идентична ситуация и плаща 2 по-малко и друг който е даже е с северозападно изложение (а с югоизточно) и има с 50% по ниска снимка. Как става това?
За колко радиатора е котлето?
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ами котела харчи толкова, колкото се ползва. Ако работи двойно по-малко време, ще направи двойно по-малка сметка. Ние не знаем колко се ползва при тебе и колко при него 
Здравейте!
И аз съм пред дилемата да се отплявам на газ.
Въпроса ми е има ли някой от вас, който преди да се е отплявал на въглища, а сега вече да се отплява на газ.
И да сподели преди на въглища харчих по .... тона въглища и дърва, а сега по .... куб. газ?
Иначе трудно можем да срвним къщите и отоплението. А вече е време да взема решение. Да купувам ли въглища или да инвестирам в газ.
Въпроса ми е има ли някой от вас, който преди да се е отплявал на въглища, а сега вече да се отплява на газ.
И да сподели преди на въглища харчих по .... тона въглища и дърва, а сега по .... куб. газ?
Иначе трудно можем да срвним къщите и отоплението. А вече е време да взема решение. Да купувам ли въглища или да инвестирам в газ.
VLADO66
- майстор
emmill написа:Здравейте!Можеш да направиш сравнение като включиш и първоначалната инвестиция http://otoplenie.info-mix.info/tablica-0.htm
доколкото разбирам разликата между отопление на въглища (436 лв) и отопление на газ (663 лв) е 52 %.
Няма обаче за пелети, за да съм сигурен във верността на таблицата. Един приятел тук в Монтана беше на въглища и харчеше около 4 т. на сезон (колкото и аз). Тази зима мина на пелети и изхачри 6 т. пелети.
Затова ми се иска, ако някой го е приложил ( но с газ) да каже. Тук се съмнявам, че има малко рекламен ефект. То и на сайта на Овергаз-запад има калкулатор но не му вярвам.
Никой ли от вас не минал от въглища на газ?
Няма обаче за пелети, за да съм сигурен във верността на таблицата. Един приятел тук в Монтана беше на въглища и харчеше около 4 т. на сезон (колкото и аз). Тази зима мина на пелети и изхачри 6 т. пелети.
Затова ми се иска, ако някой го е приложил ( но с газ) да каже. Тук се съмнявам, че има малко рекламен ефект. То и на сайта на Овергаз-запад има калкулатор но не му вярвам.
Никой ли от вас не минал от въглища на газ?
Stefak
- напреднал
На мен лично за отопляема площ 300 кв. в къща газта вече втора година ми излезе по - евтино. Преди си горехме 11-13 тона въглища, което по средно 300 лева на тон си излиза над 3 000 лева. Сезон 2012 ми излезе 3 600 лева на газ, а този 3 000 лева. Но пък съм по скоро частен случай, защото инсталацията ми е стара, котела на въглища не беше подходящ и т.н. По принцип няма логика с газ да излиза по евтино, ако беше така кой ще се занимава с въглища.
Да ти явно си частен случай. Изхарчил си по-малко на газ отколкото на въглища.
Тема "Отопление на газ-изгодно ли е?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература