• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 52
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ivanovbg - майстор
Все пак става дума за най малкия клас и едно такова окачване би я утежнило доста. А елементарна сметка показва че при разход на хидромотора от 200кубучески см. на оборот, 50 литров резервоар би стигнал за 250 оборота на гумите или ако гумата е с обиколка 2 метра ще покрива разстояние от 500 метра само на хидравлика. При 100 бара евентуално налягане в буфера си е един въртящ момент от 300 до 1000Nm и никак не е зле. Абе като/ако дойдат за ремонт ще ги видиме :-D
ludiagsm - специалист
Опреснявам темата :) От две години имам тези компоненти ,но не ми остава време и излишни пари да довърша проекта http://ludiagsm.snimka.bg/automobiles/e ... 736918.all Ако някой колега е ентусиазиран и има възможност за проект може да ме намери на скайп: Ivaylo Minikov
dj_marti79 - специалист
Ето и ние тук работим в една насока...

Прикачен файл

DSC00134.jpg

Прикачен файл

DSC00137.jpg

Прикачен файл

DSC00140.jpg
Ivcho01 - помощник
Това контролер ли ще бъде? Май не си се отказал от стартера :?
dj_marti79 - специалист
Малко бавно става защото нямам свободно време.

Прикачен файл

DSC00207.jpg Още малко части и изходна шина.
ludiagsm - специалист
Кефи ме колега ,желая ти успех :)
lecki - специалист
Пробемите на регенерацията с акумулатор вече са решени
с "хибриден акумулатор" съставен от акумулаторна и кондензаторна батерия.
Тъи като акумулатора има ограничени възможности да поема големи токове при спиране,
защото това му скъсява живота, тока се насочва към кондензаторната батерия и
се усвоява напълно.
КПД-то на кондензаторите е към 100%
Така че не виждам голям смисъл от механични системи за рекуперация, особенно с въздух.
Валериус - специалист
Ясно е, че бъдещето на електромобила зависи от серийното производство на евтини кондензаторни батерии, защото тогава се решава проблема с бързото презареждане, значително се намалява теглото на автомобила и се увеличава основния пробег. Но кондензаторната батерия колко ще оскъпи системата като цяло и за колко време ще се изплати чрез допълнително събраната енергия? Поне аз знам за разработките в тази област от преди 25 години, но и тогава имаше проблем с цената и саморазряда, като последното вече е поизчистено като проблем.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 52

Тема "Електромобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: