Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ferrari4456 - специалист
Имам на вилата едно дърво круша.
Лятото на 2011 искара страшно много и направо се изкривиха клоните от плод, но го хвана една болест листата станаха с дупки и по плода се образуваха неща и окапаха.
Миналата излезнаха 4-5круши.

Тази година сигурно заради толкова многото дърдове и хубавото слънце се е напълнило страшно много.
Имам пръскачка.С какво трябва да го напръскам за да го предпазя от всякакви болести и такива?
Стъблото да го минавам ли с гасена вар ,защото един дядка ми вика че излезнало че било вредно и да не го мажа. :?
Да го мажа или не и с какво да го напръскам?
Някаква тор мога ли да сложа?

А и още нещо излизат ми издънки по двора.С какво мога да ги обработвам?
Около метър и дебелина на стъблото 1см - 1,5см.
С раундъп става ли?
Чувал съм че е опасен и навреждава на тревата и всичко наоколо?

ПРИНЦИПНО ИСКАМ ДА ПОЛЗВАМ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО БЕЗВРЕДНИ НЕЩА.
:partyman:
ferrari4456 - специалист
Не ми помага.
В момента по дървото няма никакви болести.
Така общо питах с какво мога да го напръскам.
Като за човека витамини и профилактични неща като осцилококцинум и такива неща, а не като се разболее човека другите лекарства.
Просто исках да го напръскам за да го предпазя от общи болести дървото.
Stefan_62 - майстор
Дръпни си тези схеми http://www.agropal-bg.com/polezno.html и няма да имаш проблеми с опазването и торенето.Не пръскай с хербециди издънките защото те са от корените на дървото и ще изсушиш цялото дърво, просто ги поразкопай малко и ги режи.
iivanov - майстор
По принцип крушите често страдат от железен дефицит,изразяващ се в хлороза т.е листата пожълтяват.Профилактиката е секвестерн.Малко е скъп,но освен желязото има и доста други микроелементи.
Според мен най-опасната болест е огнения пригор.За борбата с него е писано във форума.
ferrari4456 - специалист
Stefan_62 написа:
Дръпни си тези схеми http://www.agropal-bg.com/polezno.html и няма да имаш проблеми с опазването и торенето.Не пръскай с хербециди издънките защото те са от корените на дървото и ще изсушиш цялото дърво, просто ги поразкопай малко и ги режи.
Сега дървото е на оформление на плода.
Съвсем малки малки крушки.
А от тези сичките препарати кое да взема?
И как се пръска?
Пълня пръскачката и пръскам с едното после с другото и така или?
Там ходя събота и неделя и няма да мога да го чакам.
Най честите ползвани лекарства са:
Нуреле Д

И другата категория:
Строби ДФ
Арценд50CK
Скор 250ЕК
Мисля само тях да взема, защото от другите ще пръскам веднъж и ще останат, защото се използват само въднъж, поне това пише в нещата на линка.
Някой отхвърлям заради опасната работа с тях и възможноста да се предизвика нещо на човека който пръска.
Мога ли да ги смесвам?

Примерно в 16литра пръскалка, ако са 5неща от всяко да слагам като за 3,33литра? :?
Последна промяна от ferrari4456 на нед май 12, 2013 12:29 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Как се отглежда крушата
Последователност при приготвяне на работните разтвори
Ако и от това не ти стане ясно ... Пък аз си избивам дървените шопски комплекси. :-D
Айде със здраве! =D>
:partyman:
Synthy - специалист
Ако може да се включа тук и аз, пак за круша.
Моята круша я нападнаха акари. С какво да я напръскам, за да умрат тези гадове? Акарицид - не благодаря. Вече втори препарат ползвам за акарите по лозата и резултата е нулев. Някакво по-ефикасно средство знаете ли?

Тема "Обработка на круша" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: