• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
boltik - специалист
Здравейте,оказа се,че ще преинсталирам ХР-то.Мисля да закупя оригинален диск.Конфигурация версия-2002:т2050-1,6:1,99 рам.Не знам какво да му инсталирам?-какво да закупя?Марка Сони.ХР-пълната версия ли да бъде или друга?За сега го използвам да си слушам музика,но имам идея са събера едно цнц и да го закача към него.Иска ми се още да го отворя и да му направя основно почистване,но в средата нещо ме спира да извърша тази операция.Скрит болт ли е или някаква щипка държи и не пуска?Разполагам още с диск с драйверите и ресторе диска.Имам и книжка,как се инсталира ХР-то.
ArturDent - Почти Безобиден
Нещо бе разбрах...
boltik написа:
Здравейте,оказа се,че ще преинсталирам ХР-то.Мисля да закупя оригинален диск.....
....Разполагам още с диск с драйверите и ресторе диска.Имам и книжка,как се инсталира ХР-то.
На ресторе диска трябва да има Windows.
А по принцип оригинален Windows XP вече не можеш да си купиш (можеше до 2009). Поддръжката му изобщо спира през 2014.
fox_vt - майстор
За какво ти е оригинален уиндоус изтегли си някой и си го запиши на диск и си инсталирай колкото пъти искаш.За почистването не разбрах коя среда те спира,дай снимка до къде си стигнал със разглабянето,че аз основно почистване разбирам всичко да се извади и раглоби до гола дънна платка.
boltik - специалист
Здравейте отново,ОС е за 5 лева.Качвам снимки за да стане по-ясно за какво говоря.С почистването проблемът е че в средата,от страната на батерията нещо ме спира да отворя капака за почистването.Искам да направя основно почистване.
п.п.VGN-N19VP/B

Прикачен файл

restre cd.JPG
restre cd.JPG (112.2 KиБ) Видяна 2473 пъти

Прикачен файл

restre cd 1.JPG
restre cd 1.JPG (62.44 KиБ) Видяна 2473 пъти

Прикачен файл

restre cd 2.JPG
restre cd 2.JPG (57.57 KиБ) Видяна 2473 пъти
Последна промяна от boltik на нед май 12, 2013 10:40 pm, променено общо 1 път.
fox_vt - майстор
Ама ти за лаптоп ли говориш :? не съм разглобявал досега и не мога да ти помогна но не напъвай много да не стане по голяма беля.
batkotony - специалист
Дай точния модел на лаптопа за да можем да ти помогнем.Ако е само да почистване от прах пробвай със сгъстен въздух през всички отвори,най-вече вентилационния на процесора.Внимавай много ако използваш компресор за издухването да не си събираш копчетата на клавиатурата-излитат като бесни... :)
ArturDent - Почти Безобиден
Това не са оригинални Windows дискове...
horgasz - специалист
Като казваш под батерията, ти махаш ли я преди да се опиташ да го разглобиш? Също така виж дали клавиатурата се държи на щипки (ако е така - махни я и отдолу можеш да откриеш няколко винта). Провери също дали плочката с бутоните (между екрана и клавиатурата) не може да се сваля - отдолу пак може да има винтове. Най-добре дай точния модел на машината, за да има адекватни съвети. Ако ще преинсталираш Windows, най-добре е от оригиналния диск на компютъра, ама внимавай да не ти затрие твоята информация.
boltik - специалист
Здравейте отново,инсталирах седмицата,както ме посъветваха знаещите.За сега се държи добре,само немога да открия с кои бутони се сменяше бързо от кирилица на латиница.За почистването модела е Sony-vgn-n19vp/b.Да благодаря на всички помогнали ми.
horgasz - специалист
boltik написа:
...За сега се държи добре,само немога да открия с кои бутони се сменяше бързо от кирилица на латиница....
Alt+Shift, ако е стандартната кирилица на Windows-a.
А що се касае до разглабянето му - виж тук: http://laptoprepair.ca/news/11116/1.html
  • 1
  • 2

Тема "моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: