• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
koleto84 - специалист
Здравейте на всички! :)
Искам да попитам дали това свързване на Вилото е правилно и да ли има или няма
нужда от защита-работа на сухо?
Дали има нужда от други защити,кранове,клапани и къде би трябвало да е тяхното
правилно място.Информация от магазините не получих...има теми във форума,но точно
това което ме интересува не можах да намеря.
Предварително ви благодаря!
схемичката
Прикачен файл:
м.zip
(7.26 KиБ) Свален 2339 пъти
koleto84 - специалист
Нещо в заглавието ли бъркам или мнооо ви отегчавам?
Пишете нещо! :roll:
v_tan - специалист
ок си.
може би ако беше качил директно картинката щеше да е по-добре.
hidrazin - майстор
Ами няма кой да си играе да сваля zip файлове. Не знам какво ти е вилото ама ако е хидрофор с балон ти трябва защита от работа на сухо. Клапаните не те спасяват. Останалото го има в темите.
:partyman:
koleto84 - специалист
Извинявам се! :prayer:
Прикачен файл:
м1.jpg
м1.jpg (45.91 KиБ) Видяна 22695 пъти
hidrazin - майстор
Смукателя гледай да е от тези с мрежичката за да не ти засмуква едри частици. Това Вико има само механичен пресостат но не и защита от работа на сухо. Ако изпусне водата лошо за помпата. Другото бива.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не разбирам каква е ролята на възвратния клапан след помпата :?
pipilica - майстор
Ами има полза от възвратен клапан след помпата, и аз сложих, като решиш да почистиш филтъра да речем и почват да се източват тръбите ако го няма. Все пак е няколко лева а спестява време да чакаш да се източи водата по тръбите.
hidrazin - майстор
pipilica написа:
Ами има полза от възвратен клапан след помпата, и аз сложих, като решиш да почистиш филтъра да речем и почват да се източват тръбите ако го няма. Все пак е няколко лева а спестява време да чакаш да се източи водата по тръбите.
:) Я погледни къде е сложен - преди филтъра. Пък след филтъра гледам е предвидил сферичен кран. Същото и след помпата. Малко е изличен.
Може пък човека да не вярва много на клапана в смукателя и да иска да се презастрахова. :?
pipilica - майстор
Да на неговата сема е така но при мен филтъра е на смукателя за това го написах.
  • 1
  • 2

Тема "Схема на свързване на хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: