• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 45
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
valio2007 - специалист
Тук въпросите, които се задават са неправилни.
Правилния въпрос е " Защо потреблението е само 3МWh?".
Бяха консумирани доста Европейски фондове, а икономика (потребление) няма.

А за Китайските панели не се вайкайте толкова, ще изнесат производство в Европа и ще компенсират нещата. Всъщност това е и целта на едно такова мито. А дали България ще успее да се възползва от този процес е една друга тема.
2v6 - майстор
valio2007 написа:
Тук въпросите, които се задават са неправилни.
Правилния въпрос е " Защо потреблението е само 3МWh?".
Бяха консумирани доста Европейски фондове, а икономика (потребление) няма.
...
Голяма част от фондовете са консумирани с цел намаляване на енергопотреблението (и все още се набляга в тази посока).
Все още в България относителното потребление на енергия е пъти по-високо от това в Германия например :idea:
fbr - майстор
2v6 написа:
Все още в България относителното потребление на енергия пъти по-високо от това в Германия например :idea:
По-високо е потреблението на електрическа енергия спрямо брутния вътрешен продукт. За това че приоритетно е развита производството и консумацията на електрическата енергия назад в годините е въпрос на друга тема. А това че брутния ни вътрешен продукт е много нисък е въпрос на съвсем друга тема.
А пропо в коя полза мислите е статистиката на използването на газьол за отопление сравнено за България и Германия.
valio2007 - специалист
За БГ има само един начин да се премахне корупцията и сивата икономика, но не знам дали има управляващ, който да го направи. Начина е всички плащания да станат банкови или хартиените пари да влезнат в историята. Да видя тогава как се купува апартамент за половината от стойността, как се плаща на майстори без ДДС и данъци, как частните лекарски услуги и занаятите ще трупат вътрешен продукт, как ще се продава дрога и проституция, как ще се подкупват съдии?
Едва ли ще доживея, но не пречи да си помечтая.
VLADO66 - майстор
Започна се с въпиющата некомпетентност на комунистите http://www.blitz.bg/news/article/199543 Следва евтиното Белене с пари от нашия джоб.
8180 - майстор
VLADO66 написа:
Започна се с въпиющата некомпетентност на комунистите http://www.blitz.bg/news/article/199543 Следва евтиното Белене с пари от нашия джоб.
- Ти прочете ли си линка?
- Кое от коментара ти е компетентно освен "на комунистите" - въпрос на просветеност и багаж да ползваш това "клише", според мен?
ТРИ изречения са там - кое критикуваш? Искаш или не разумна и достойна дискусия или предпочиташ да набуташ темата в коша, като "политическа"?
- Поставяш въпрос за дискусия или имаш лична нужда де се "излееш"?
- Какво теб лично те смущава и нарушава твоя личен интерес? Какъв е твоят "багаж" и доводи за "въпиющата некомпетентност"?
- Къде видя Белене в инфото"
Пет въпроса за едно изречение, което претендира, че изчерпва темата от "висша инстанция" с дългосрочна прогноза. А дали - ти си...
VLADO66 - майстор
8180 написа:
VLADO66 написа:
- Ти прочете ли си линка?
- Кое от коментара ти е компетентно освен "на комунистите" - въпрос на просветеност и багаж да ползваш това "клише", според мен?
ТРИ изречения са там - кое критикуваш? Искаш или не разумна и достойна дискусия или предпочиташ да набуташ темата в коша, като "политическа"?
- Поставяш въпрос за дискусия или имаш лична нужда де се "излееш"?
- Какво теб лично те смущава и нарушава твоя личен интерес? Какъв е твоят "багаж" и доводи за "въпиющата некомпетентност"?
- Къде видя Белене в инфото"
Пет въпроса за едно изречение, което претендира, че изчерпва темата от "висша инстанция" с дългосрочна прогноза. А дали - ти си...
Кое ЕРП изнася ток?Какъв недостиг има като в момента има голям излишък?Толкова ли ще им бъде евтино на Турция да купи ток от Унгария след плащането на всички транзитни такси,след като може да купи от Козлодуй по-евтино?Понеже обичаш данни виж тука http://opendata.yurukov.net/energy/ че нищо страшно не е станало.Единствено има натиск от хората на Р.Овч. да се намали такса пренос за да могат пак да потекат реките от пари.
8180 - майстор
Владо,
Нещо май се заражда безсмислен спор.
В линка ти не пише за износ, а за спрян такъв - компютри/компоти, износ/трансфер. :)
В линка ти не пише за недостиг на ток, а на средства (доколкото знам към всички наши производители и др. звена в системата).
Някои (не съм специалист) обясняват това с такса пренос, оскъпяваща и правеща неконкурентен износа. Други, допълнително - с опити за удържане на поносима цена на микса (държавно регулиране).
В линка ти пише, че горните са опасни за нашите производители и има опасност за срив в системата.
Възможно е това да се дължи на "комунистите и Р. Овч.", но КАКВО ОБСЪЖДАМЕ - инфото или твоите коментари?
Вторият ти линк е до 2012г. - там какво да гледаме?
КАКВО ПРЕДЛАГАШ ЗА ОБСЪЖДАНЕ В ТОЗИ ФОРУМ?
VLADO66 - майстор
8180 написа:
Владо,
Нещо май се заражда безсмислен спор.
В линка ти не пише за износ, а за спрян такъв - компютри/компоти, износ/трансфер. :)
В линка ти не пише за недостиг на ток, а на средства (доколкото знам към всички наши производители и др. звена в системата).
Някои (не съм специалист) обясняват това с такса пренос, оскъпяваща и правеща неконкурентен износа. Други, допълнително - с опити за удържане на поносима цена на микса (държавно регулиране).
В линка ти пише, че горните са опасни за нашите производители и има опасност за срив в системата.
Възможно е това да се дължи на "комунистите и Р. Овч.", но КАКВО ОБСЪЖДАМЕ - инфото или твоите коментари?
Вторият ти линк е до 2012г. - там какво да гледаме?
КАКВО ПРЕДЛАГАШ ЗА ОБСЪЖДАНЕ В ТОЗИ ФОРУМ?
Прав си, спирам по темата в горните ми постове дотук и се извинявам ако съм засегнал някой.Хайде малко по темата :) http://www.blitz.bg/news/article/199827
hidrazin - майстор
Тани написа:
Понеже не разбирам от енергетика, някой ще ми обясни ли, ако АЕЦ Белене вече работеше, как приблизително щеше да е разпределена тази графика, при положение, че само двете АЕЦ имат по-голяма мощност от цялото потребление на страната! Съжалявам, че го нямаше този линк , когато питах за това, а експертите ми обясняваха, че това е абсурдно да се случи, и няма да отговарят на малоумни въпроси!
Алооо.... Темата заспа. :cool: Не си избрал подходящо време за заснемане - има дни когато жълтото се изравнява с червеното. Като даваш графики по-скоро трябваше да дадеш нещо такова:
Прикачен файл:
Прикаченият файл gener.jpg вече не е достъпен
Както се вижда от нея основен и непредсказуем дразнител са вятърничавите. ФЕЦ-овете са по-предсказуем дразнител. Перфектно се вижда как намалят мощността на ТЕЦ-овете за да се подготвят за предстоящи слънчеви дни ама вечер надуват ВЕЦ-овете за да компенсират недостига и да балансират системата. И що? Щото някой е решил да прави пачка. :lol: Да ама 2016 ако разрешат въобще нови присъединявания дали ВЕЦ-овете ще успеят да компенсират? Едва ли.
А относно как щяла да изглежда графиката. Ми не знам графично как, ама таблично нещо подобно и ако може с по-големи цифрички:
Прикачен файл:
gener.jpg
И ако може и в предпоследната колонка пак да има солидна цифричка. :-D
:partyman:
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 45

Тема "Направи си сам енергетика" | Включи се в дискусията: