Ел. инструментите. Консумативи.
nv952 - майстор
ivanj написа:
как мислиш да заваряваш с тази камера ще гледаш в дисплея ли
Мисля да си я прикрепя към ръкохватката и лаптопа до мен и така.
nv952 - майстор
Вие кажете дали е безвредно за очите пък аз ще си го мисля.
iivanov - майстор
Нещо не мога да се светна,каква е връзката м/у диоптъра и заваряването. :?
inspo - майстор
Да заваряш и да гледаш в лаптоп според мен е безсмислено защото по този начин ще се осветиш повече отколкото ако заваряш с маска.
Ако не вярваш пробвай на някое желязо да направиш дъга като в същото време гледаш настрани и кажи какъв е резултата.

п.п. друг е въпроса каква ще е тази уеб камера дето нормален образ едва изкарва, пък ще снима заварка. За такива снимки слагат на камерите специални филтри.
Последна промяна от inspo на вт май 14, 2013 9:38 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
nv952 написа:
Вие кажете дали е безвредно за очите пък аз ще си го мисля.
Безвредно е. И точно толкова ефективно, колкото да си със затворени очи и гръб към заварката :wink:
ivanj - специалист
вземи си китайска соларна маска,но помисли и за цялото тяло че и там боли.
Последна промяна от ivanj на вт май 14, 2013 9:43 pm, променено общо 1 път.
rolls - специалист
nv952 написа:
ВЪПРОС КЪМ ТЕЗИ КОЙТО РАЗБИРАТ ОТ ЗАВАРКИ.
Извинявам се,че питам тук но то темата ми ще ше да е с такава цел но просто забравих въпроса си и сега се сетих.

Интерсува ме вместо маска за заваряне можели да се ползва УЕБ камера.Защото според мен тази светлина от заварката се неутрализира като се гледа на лаптопа.Как мислите?Искам да кажа че питам този въпрос защото и имам очила с сравнително малък диоптър ама все пак е диоптър.
Аз от заварки не разбирам, ама мога да кажа това-онова за камери.

Светлината е прекалено силна и прекалено често променлива, а точно това мори матриците, в смисъл ги затормозява. Няма как да следиш качеството на шева, а това е идеята. Ще виждаш едно голямо бяло петно на екрана. Няма да ти се получи даже и със скъпа камера, която има функции за компенсация на прекалената осветеност, а какво остава за евтина уеб камера.

В интерес на истината наскоро имахме едно запитване от една БГ-фирма, които са наши клиенти, произвеждаща нормални и високообемни бойлери. Инсталирали един огромен робот на Панасоник за автоматично заваряване и искаха камери да следят някакви заварки. Еми ... търсихме и така и неможахме да им предложим нещо, което да им свърши работа. А гледахме направо в най-високия клас на конвенционалните камери на Сони.
Последна промяна от rolls на вт май 14, 2013 9:54 pm, променено общо 1 път.
nv952 - майстор
ОК благодаря за мненията.
nv952 - майстор
iivanov написа:
Нещо не мога да се светна,каква е връзката м/у диоптъра и заваряването. :?
Връзката е че очите ми са леко не виждащи и не искам да станат още по не виждащи.

Тема "Моите Ел инструменти (Китайски) :D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: