• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
NeoBoss - специалист
evrokoma написа:
По-добре вземи голям радиатор (около 100кв.см) на който да сложиш по 2 10ватови диода за всяко тяло...............
не е ли по добре направо един 20w. Нали уж по големите диоди светят по добре от сбор малки, или това важи само за 3х3w сравнени с 10W.
hidrazin написа:
Абе то хубаво сам да си го направиш ама като сметнеш че един LED прожектор 10W няма и 20 лева...
е да ама нали са нужни 50w демек 5 такива и отиваме на ........

иначе то и драйвера ли трябва да се охлажда с радиатор?
аз си харесах май ето това 20W led + waterproof driver ако няма проблем драйвера да стои по далчеко от диода ще мога да сложа драйвера и под козирката(на 3-4 метра) зада е сигурно че няма да ги вали. Ако става така остава проблем само радиаотра, някоя подходящо голяма плочка мисля че ще свърши работа. Въпроса е колко голяма и от къде :)
evrokoma - специалист
Този диод с драйвера за 10 гущера е добре.Не съм спец но мисля че 2 такива покриват нуждите ти, за радиатор може да намериш от всеки стар телевизор в захранващите блокове има големи парчета алуминий остава въпроса с закрепването на диода към радиатора, но докато нямаш и двата компонента няма как да го мислим
fox_vt - майстор
Закрепването става със болтове има си предвидени места на металната подложка на светодиода.
NeoBoss - специалист
а warm white или cool white е по добре. Във смисъл топлобялото по ми допада като цвят ама осветеноста не я знам как е при тези диоди. На Led лентите определено cool white осветяват доста по ярко.
Subsa - специалист
повечето хора са свикнали на 40Вата инкандесцентна лампа и топло бялото им се струва по-добре
sstefanov - майстор
Не намерих такава българска дума "инкандесцентна". Какво означава това?
hidrazin - майстор
Класическа ламба с волфрам. :-D
:partyman:
Subsa - специалист
Вероятно е чуждица, тя и флуоресцентна(луминесцентна), пак е чуждица.
Относно яркостта, по мое мнение са много близки като добив, но се отразяват и поглъщат различно. Според мен бялата светлина води по ефективност пред топло бялата, заради спектъра.
dtmf - специалист
На полилея 10 W.
Не е много красиво на външен вид, но пък свети по-силно от луминесцентната която е 20 W.

По късно разбрах че лед лампата може да се събере вътре в тялото , и външния облик на полюлея да се запази както е бил.

Прикачен файл

DSC_0905.jpg
DSC_0905.jpg (15.5 KиБ) Видяна 4568 пъти
root666 - специалист
Мога ли да захраня този светодиод

http://www.buyincoins.com/new_en/detail ... 30169.html

със старо зарядно от ГСМ със съответния волтаж и ампераж, или има по специално изискване за захранването, за което не съм наясно?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: