Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
danaec - специалист
Въпрос от един абсолютен аматьор.
Възможно ли е с аргонов апарат да се нанесе слои от 1мм върху стомана някъде към 6-7мм.
Впрочем пробвах,но незнам дали беше малко аргона в бутилката и от там да кипеше месинга.
Ако може някои теоретично да обясни заварката /или споика е/ориентировъчен ток и т.н.
gogo7777 - майстор
Стар метод е именно с месинг да се тества ампер/градус на аргоновите апарати. С обикновен аргонов апарат може да се стопи месинга върху стоманата, но няма да има спойка. Кажи какъв цвят става топчето месинг и опушения детайл по посока на аргоновата струя.....сиво или зелено, за да ти кажа поне дали да опитваш :-D

За можене, може, ама няма кой да ти каже :-D
danaec - специалист
Изображение
Изображение

Направил съм една плюнка от месинга,съмнява ме че след това е свършил аргона и само съм се мъчил.
Независимо от всичко, след зареждане на бутилката опитите ще продължават.
Също така ми е интирисно кога се слага боракса,как с едната ръка сържиш ръкохватката,с другата тела.
Ще трябва и краката да включвам :-D
gogo7777 - майстор
Боракс не ти трябва. За да наплавиш 1 мм. с месинг на ВИГ ти трябва друг подход. Защо опитваш с аргон, като с ацетилен и бренер ще ти е по-лесно.
валкиса - специалист
А още по лесно с кислород и пропан бутан.
danaec - специалист
Щото това имам, няма от къде да взема бренер :-D
gogo7777 - майстор
Кажи какво точно се опитваш да наплавиш. Детайла какъв е и защо точно с месинг? Може да има и други по-подходящи начини. Или само питаш за спорта :-D .
danaec - специалист
Опитвам се да го покрия с около 1 мм месинг,не е само спорт :-D .
Опитах с калаи и месингова ламаринка, но става слаба споиката.
За друг начин не се сещам с наличните инструменти, чакам аргона и прадължавам мъките :-D
Нанасял съм мед върху желязо, но медта се държи по друг начин спрямо месинга.Незнам месинговите припои дали се различават от самия месинг и дали ще е по лесно с тях.
gogo7777 - майстор
Добавъчна тел ли ползваш или разни месингови парчета. Не ми отговори за цвета на закипелия месинг. Така няма как да гадая кво си правил. В месинга има цинк, който затруднява много процеса. Технологията е проста, но трудно изпълнима. С какъв апарат заваряваш?
danaec - специалист
Апарата е Елма -УДГ 161,ползвам тел около 4мм, за цвета не знам-може би сиво.
Ръкохватката се опушва в сиво.Но възможно е и арГона да е свършил-щото манометъра показваше много малко .Преди да започна с месинга имаше тестове на маската, та незнам точно какво стана :-D
На УДГто стрелката е някъде между 35-40А

Тема "Нанасяне на месинг върху желязо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: