• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
difimi - напреднал
Интересувам се какво би ми струвало да наема фирма да направи захранването на имота ми??
Това включва кабел 250метра 4х35мм2 кутия за електромер-трифазен ,табло времянка -един трифазен контакт и два моно-фазни ,съответно заземяване!!! Ако някой може да ми помогне ще му бъда много благодарен!!!Тел.0899494564 difimi@abv.bg
marmoz - специалист
Говори с енергото.....така и така трябва да те лоаднат,та и цена ще ти дадат /ако искаш да е по-евтино,говори с тези дето ще го правят а не по офицялната им тарифа и ....../ става дума за прокарването,виж за електомера и вкучването няма как да ги прескочиш :) :-D ...... или поне аз незнам :)
difimi - напреднал
Имота се намира в землището на гр.Приморско!!
Имам проект и съответно разрешение за свързване от ЕВН.Съгласно разрешителното:
1.Евн имат задължението да закачат захранването към трифазния електромер който е на 250 метра от имота.
Мое задължение е да положа кабел 4х35мм2 в земята от електромера до табло в имота!!!Така че въпросът ми е знаете ли фирма която може да направи следното:
1.Монтаж на кутия за трифазен електромер -\отговаряща на изискванията на ЕВН\Съответно с протокол за заземяване.
2.Полагане на кабел 250 метра-4х35мм2 в земята.
3.Монтаж на табло с един трифазен и два монофазни контакта също с протокол за заземяване за ползване в имота.
ivanov6600 - специалист
В София а и мисля, че в Бургаско изискванията на ЕРП-тата са едни и същи. Електромерите са собственост на ЕРП-то.
Сиреч те са задължени а и това ти влиза в таксата за присъединяване да монтират ел. табло, входящ кабел и изходящ май до 25м. общо с входящия. От там нататък си е твой проблем.
От електромера или по точно изходящия предпазител до имота е задължение на потребителя.
Полагането на кабели под земята в общински терени трябва да бъдат придружени с пректна документация и съгласувки с инстанцийте имащи отношение.
Много е важно до изасниш кабела
СВТ 4х35мм2 ед. цена 35.35 без ДДС за 250 м. 8837.5лв. без ДДС
САВТ 3х35+16мм2 ед. цена 5,244лв. без ДДС за 250 м. 1311лв. без ДДС
hidrazin - майстор
Това не са истински цени. Те са за ... :)
:partyman:
VLADO66 - майстор
Като ти кажат че "Вашето присъединяване не е включено в инвестиционната програма за 2013г." ходи се оплаквай на арменския поп :roll:
difimi - напреднал
Кабела струва 900лв. от завода в Бургас ама не това ви питах - ако някой има конкретни предложения по питането ми да пише!!Четете внимателно :prayer: Пък акълите някъде другаде си ги пишете :axe:
fotenliev - специалист
и аз полагах същия размер кабел от бургас само че 750 метра сам си го полагах хванах си един багер за три дена го положи като се има на предвид неравния терен и след два месеца вече имах ток на вилата
filmatoplo - майстор
Късно чета , аз съм от тук , свършиха ли ти работа. :? :)
difimi - напреднал
Благодаря вече си свърших работата сам!!!То на вълка за това му бил дебел врата!! :rock: :finga: :prayer: :supz:
  • 1
  • 2

Тема "Полагане в земята на захранващ кабел 4х35" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: