Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stonesour - специалист
биологичен цикъл на гроздовия молец. обърнете внимание на фаза яйца.

Изображение

малко откривате америка с туй, дали са яйца и кво ше поникне в кибритената кутийка. :lol:
hidrazin - майстор
Де да знам какво ще поникне. Може пък при мен да не е шарен а едноцветен молец. :lol: Аз ако знам няма да питам.
:partyman:
mitko414 - специалист
Обещаните снимки, щракнете върху снимката за по-голям размер:

Изображение

Изображение

Всъщност тези капчици или яйца са останали само върху два от най-младите леторасли, по останалите няма. Преди около седмица имаше и по тях. Опитвах ги пак на пипане - балонче, което лесно се пука, пълно с течност.
hidrazin - майстор
Същото е. Събрал съм малко в една епруветка. Вероятно са яйца на "миноносец". :-D Утре ще вървя да купя някакъв препарат. Нуреле май.
kavi67 - специалист
Малко приличат на капчици 'медена роса' тези яйца,ма знам ли?По принцип,съм виждал подобникапчици върху овощни дръвчета,и то по младите леторасти.Образуват се от листните вьшки,който ги отделят след хранене.От своя страна,пък мравките много обичат тези сладки капчици,затова те 'наглеждат' вьшките и ги местят постоянно,дори ги 'доят'-като ги дразнят,и стимулират отделянето на тази сладка течност.По тази причина,видите ли мравки да щькат из овошките,значи е време за прьскане с инсектицид)))

п.с-не мога да твьрдя,обаче дали това са яйца,или сладки капчици!
igt - специалист
Това е граздов молец.
Снощи забелязах по леторастите на моите асми, същите "топчета". Представената в интернет информация относно развитието и пожаженията на този молец съотвества с тези, които имах миналата година по гроздето. Появат се бели червеи, които изяждат узрялото грозде, но постфактом, тогава нямаше какво да направа.
Взех си нуреле дерсб., за борбата с тизи молец.
Настрани от темата, да ви пиша и, че следва да се пръска с това нуреле и доматите и пипера, против онези зелените червеи от миналата година.
За пореден път се убеждавам от полезността на този форум.
hidrazin - майстор
Мдаа... Тези зелените червеи миналата година ми разказаха играта. Онези дето изгризват дръжката на домата.
докера - специалист
С Нурелето само ще ги окъпеш и обеззаразиш тия червеи по доматите :-D
Моспилан му е майката , но е още рано - пръскайте след окапване на цветовете на първите клонки .
Johny - майстор
Ако се съди по картинката, яйцата са от акар:
http://download.pomagalo.com/971255/nep ... e/?search=
hidrazin - майстор
Johny написа:
Ако се съди по картинката, яйцата са от акар...
Цъ. Ако все пак са от акар той трябва да е някакъв гигант. В линка дето си дал пише за яйцата - диаметър 0,113мм. При мене са около милиметър а някои и над милиметър и добре се виждат. Ама то си личи и от снимката де.

Тема "Асма - яйца" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: