Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kalin72 - майстор
Съгласен, Лазаре :)
Насочи ме, моля те, към търговец, който продава тези турски алуминки и йофтини помпи :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Всеки дилър на Ерато (барабар с мене :wink: ). Ето промоцията:
Изображение
stepoff - специалист
stepoff написа:
За да не отварям нова тема, подходящ ли е избора на тази оферта.В момента сградата се обслужва от 5 бойлера по 80 литра,но сметките на тока са непоносими. Има идея освен двата 300 литрови на покрива ,да се свържат и сегашните към системата за да се ползват като допълнителни резервоари. Нямам възможност за водосъдаржатели в мазе или подпокривно пространство.Споделете и други предложения,ако мислите ,че има и по изгоден и ефективен начин.
Благодаря Ви предварително!
Oще се двуумя между вакумно тръбна и плоския на Sunsystem. Ще се ползват предимно през пролетно летния и есенния сезон. За студените месеци имам камина с водна риза.
Цената от 6000 лв ми се виждда висока!
Моля дайте съвет !

Прикачен файл

Untitled-1.png
То не че има какво да и коментираш на тази система, ама доколкото разбирам не е една, а две - с две помпени групи, две управление.... Защо е това?
stepoff - специалист
LazarGanev написа:
То не че има какво да и коментираш на тази система, ама доколкото разбирам не е една, а две - с две помпени групи, две управление.... Защо е това?
Тази система няма помпи и управления.
Две Термосифонки по 300л? Покрива плосък ли е или дървен? Защото теглото на двете системи е над 1 тон. Освен това мисля че има много по-хитри схеми, отколкото да пльоснеш 1т термосифонки на покрива
stepoff - специалист
LazarGanev написа:
Две Термосифонки по 300л? Покрива плосък ли е или дървен? Защото теглото на двете системи е над 1 тон. Освен това мисля че има много по-хитри схеми, отколкото да пльоснеш 1т термосифонки на покрива
Покрива е от греди 20 х 20 см. стъпили върху трегери от бетон.С южно изложение наклонен. Няма възможност за поставяне на водосъдържател под покрива ,или някъде другаде.
Могат да се ползват съществуващите бойлери и да се подгряват с топлообменник, ама ако трябва ти да открехваш инсталатора - умряла работа. Ей ти все пак едно жокерче:

Прикачен файл

Солар без серпентини.jpg
stepoff - специалист
LazarGanev написа:
Могат да се ползват съществуващите бойлери и да се подгряват с топлообменник, ама ако трябва ти да открехваш инсталатора - умряла работа. Ей ти все пак едно жокерче:
Съществуващите бойлери ще се ползват като допълнителни резервоари. Поскоро ме притеснява ефективноста на панелите,селективни или вакумно тръбни !?
Прав си да се притесняваш - няма как 4 панела Сънсистем по 2м2 да сгреят 1000л вода (2х300 + 400).

Тема "Какъв термосифонен бойлер да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: