Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
emil_v r - майстор
Здравеите , в София сити център , на етажа с киното и рест. на входа на самото кино е подобно направено , че и по сложно , с три компонента,едимият метал- хромникел.Вероятно обаче въпросът да има 2-3 правилни отговора,или кръстосани отговори тоест подът с изрязване ,стените с боядисване.Технически лесно се изрязва така ,мастерът е прав ,има едни като банцинг машини с диамантено въженце ,които режат криволинеино. Слагаш двете плочи една връз друга(бяла и жълта) ,режеш , и после естеств. двете парчета си пасват кат Панасоник с турски токоизправител . Кат панирано брюкселско зеле с червено домашно вино. :o зациклих
Последна промяна от emil_v r на съб юни 03, 2006 11:13 am, променено общо 2 пъти.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 12:24 am, променено общо 1 път.
ina_ i
В предаване на MSAT мисля ,че се казва "Къщата"подочух за боя която се нанася направо върху старите фаянсови плочки, стават като нови и гаранцията е 10 год. Има и оцветители.Може ли някой да даде повече информация- как се казва боята и къде може да се купи. Вносна е със сигурност
8180 - майстор
Колеги, май има някакъв пунтаж в тази "иначе толкова симпатичана" баня.
1. Общо фугите са тъмни. Върху красотата светли - ако е с "рязане" какъв му е зора да прави светли фуги.
2. Над шкафчето нещо са избягали две (от трите) хориз. светли фуги.

Аз залагам на предварително "нарисувано" фолио залепено върху плочките. Има такива подови реклами, но мисля че са "дебелички".

P.S. В София знам два принтера, които могат да изрисуват и самите плочки, но за под мисля не става на голо (без ламиниране).
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 12:25 am, променено общо 1 път.
ValBo - специалист
Лесен вариант
www.atia.bg
http://www.billboardprint.it/

И двете фирми имат машина за печат върху всичко
запичането няма да могат да го направят, но мисля че мастилата не се триеха
а спокойно може и да е фолио - има такива предназначени за под
ще се задържи без проблем на гланцова плочка
Emerald - модератор
==
ValBo - специалист
ами не е
аз ти предлагам технология която също става за целта.
Печат върху плочките, после се слага течен ламинат и след засъхван това е почти вечно.

Другата технология е далеч по евтина. Вярно, не е толкова красива но също е дълготрайна. Фолиото не се разлепя лесно и е много устойчиво

А има и още
вземаш си плочките, аз ще ти дам адресите на на няколко ситари работещи по старата технология със копирките.
За всяка плочка се прави копирка. Плочката се изпича, и се покрива с лак
На практика същото, но доста по скъпо от предишните две технологии.

В България има няколко принтера за печат върху керамични чаши. За принтер който печата върху плочки не съм чувал. Може и да има
Но нито ще е по евтино с тях, нито по качествено от по горните технологии.
$64EN - специалист
според мен на снимките(поне първите) сичките плочки са изрязвани по един или друг начин .
на стройкото имаше една варненска фирма която изрязва от гранитогрес абсолиутно всякакви фигури на водоструика Ц.П.У. специялно се интересувах защото ми предстой да правя неправилни фигури от пло4ки . цената беше 2 лв. за линеен метър срез , но сигурно се плаща и за правенето на програма .
на изложението имаше и една пловдивска фирма , която внася много добри и качествени инструменти (за плочки и сякви такива) за които само бях слушал - от снегоходки за ходене в/у пресни плочки , кофи с валяци за чистене на фуги и се стигне до едни много яки клещи с диамантен резец за рязане на плочки във всякакви форми - дори на зиг-зак . струваха 15 лв.

иначе миналата година работих в една фирма и правихме един ресторант - намира се на славейков точно зад пейката с Ботев и Славейков . та там изкъртихме целият стар интериор и го преобразихме изцяло - тоалетните бяха с бял фаянс доста криво нареден . поръчаха на един форограф да направи фото колаж от залепващо фолио с размери по 2 квадратни метра ( примерно- не помня точно , но бяха големички) , лепихме ги внимателни с помоща на течен сапун и отгоре го залях с три компонентна смула ( помня само , че беше италиянска ) три ръце след пълно изсъхване на всеки слой . бара също го обновихме доста - отгоре беше доста надраскано дърво . специялно за него направиха друг колаж , залепихме го , нагодихме го и отгоре пак със смулата . много ме е яд че нямам снимки да ви го покажа :cry: . целия ресторант стана много модерен с скрито осв. с мн. спец. лампи светещи в всички цветове на дъгата бяха страхотно готини и невероятно скъпи .

6те се тествам да ходя да го снимам и да кача снимки

Прикачен файл

celenio_dis_3.jpg
celenio_dis_3.jpg (6.29 KиБ) Видяна 5667 пъти

Прикачен файл

22.jpg
22.jpg (114.82 KиБ) Видяна 5665 пъти

Прикачен файл

рязан гранитогрес на водостр..jpg
рязан гранитогрес на водостр..jpg (47.13 KиБ) Видяна 5668 пъти
Emerald - модератор
==

Тема "==" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: