Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Sagittarius63 - специалист
Бойлера има 2 степени- зимна и лятна,но не мога да кажа с каква мощност е лятната.Зимната също е разделена на 2,когато тече по-малко вода включва 1 степен,с увеличаване на дебита включва пълната мощност.Парите са същите като за 80 литров бойлер включен постоянно.Иначе имам и такъв от 7кв за мивката в кухнята,пак на същата фирма,но зимата не може да стопли водата достатъчно.Силно се съмнявам че можеш да се изкъпеш,ако е лятото може.За по-точно, колко ми излиза бойлера/трифазния/,ще трябва да попитам жената,обикновено тя плаща сметките.
fox_vt - майстор
Е как да не можеш да се изкъпеш може но в комплекта на проточния идва специален дифузьор за батерията на мивката а за душа трябва слушалка със най малките дупки.Е при теб този проблем го няма но мощноста е над три пъти повече.
stoychod - помощник
На мен преди 2 месеца ЧЕЗ ми пуснаха трифазен ток. Заявил бях 15kW. Предпазителя в таблото е 3х50 Ампера, което си е повечко от 15кW. На съседа е еднофазно захранването и му сложиха 1х50А предпазител.
nikolov333 - майстор
Tемата е стара, но и аз си поръчах трифазен бойлер Stiebel Eltron с електронен контрол на температурата DHE 18/21/24 SL. Хубавото му е, че има възможност за точна настройка на температурата и може да се използва за допълнително затопляне на предварително подгрята вода от соларна батерия. Ето и част от описанието му..4i technology – Неограничен комфорт - технологията е комбинация от 3 сензора и моторен вентил. Сензорите проверяват температурата на входящата вода, температурата на изходящата вода и дебита, за да се гарантира константна температура. Ако е необходимо по-голяма мощност, отколкото нагревателната система може да предостави, моторният вентил свива дебита, за да се подсигури константна температура. Благодарение на тази технология, не е необходимо да се ползва студена вода и бойлерът изразходва толкова ел. енергия, колкото му е необходимо и резултатът е висока ефективност и икономия на ел. енергия! Поръчах го от amazon.de понеже с доставката излиза 900лв. а нашите търговци го предлагат за 1800 :shock: Сега си мисля къде е най-добре да го монтирам, тъй като има възможност да е под мивката в банята или в шкаф в мазето под ваната. Под мивката в банята търбния път на топлата вода ще е по-къс с около 1,5 метра до ваната и около 3-4 метра до мивката отколкото от шкафа в мазето и не знам има ли смисъл да се мъча да го монтирам там..
krasi92 - майстор
Честита придобивка и да се ползва дълго и безавариино.Май трифазен консуматор в банята която се води и мокро помещение не е най-добрия избор но като го обезопасиш става и все пак под мивката има сифони ,меки връзки за смесителя-все неща дето ???.
nikolov333 - майстор
Ами дават го с IP25-Защитен от струи вода с ниско налягане във всички посоки - ограничено проникване и можело да е даже и на стената до душа, но това мисля, че няма да е проблем под мивката, понеже мисля да не ползвам стандартните гумени меки връзки а модерните метални такива. По скоро проблема ми е с мястото за монтаж под мивката, но и разликата в тръбния път не е кой знае колко като основно до мивката се удължава с 4-ри метра, ако е в мазето. Иначе до ваната си е горе долу един и същ +-1.5м, което не е проблем. Като се има предвид, че и на мивката няма да се ползва топлата вода много често..има ли смисъл да го набутвам там?
fox_vt - майстор
Защо трябва да е във банята или под мивката, това да не ви е юнга бре :lol: . Тези трифазни бойлери са за захранване на няколко точки, затова се свързват към инсталацията на удобно място и откъм ток и откъм вода.
nikolov333 - майстор
Мисля го само за да не чакам студената вода да се източи докато дойде топлата..Под мивката скъсявам пътя на топлата вода с 4 метра. Инсталацията ми позволява да го монтирам където реша, а в описанието му дават, че можело да се монтира и в душкабината.. :lol:
Другата ми идея е, че така мога по лесно да го регулирам, макар че едва ли ще се налага често, а и този модел има дистанционно за настройка на температурните режими. Има и начин да се изнесе контролния панел от бойлера на мини табло в банята, но си е още пари..
Jimbaka - помощник
Здравейте, и аз съм с такъв бойлер 18/21/24kW от скоро. Интересуваме ДТЗ 3P (само 3P) ще върши ли работа. Нагревателя е свързан в триъгълник и няма работна нула N, а само заземяване.
nikolov333 - майстор
Точно с такава ДТЗ 3Р е и моя.. Аз я поръчвах специално понеже в наличност я нямаха..

Тема "Трифазен бойлер Stiebel eltron" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: