От мобилни телефони до цифрови камери
kostadin_spasov - специалист
Привет на вси.
Имам проблем с фотоапарат "Самсунг"ES17 - 12.2 Meg.Pix. 3XZOOM 6.3-18.9mm
Машинката е на година и половина, най много 2. Пазена е много но от 1 мес. реве за батерии.
Влючвам го , вади обектива и на черен екран ми изписва /на дисплея/:"Моля сменете батериите. Препорачително е висок капацитет на батерията."
Да уточня, че това е трети комплект батерии и друг фото апарат със същите батерии работи.Смених и зарядното но йок :finga:
Очаква предложения.
Помислих че е капачето което затваря - демек не контачи на крачетата на капачето ама не . [-X
Chefo77 - майстор
А пробва ли как се държи с алкални батерии, не акумулаторни?
VLADO66 - майстор
Може да има брояч на цикли на заряд и софтуерен да е проблема като при копирните машини.
velas - специалист
Пробвай да го включиш в режим на гледане на снимки, демек без да вади обектива.
1.Пробвах с алкални прави две снимки, най много три и реве пак :?
2.А демек може да има "дупка" реверс на софтуер? :?
3.Защо да "разглежда", си не обяснявам? - да бе в режим разглеждане не реве!
и кво? Само ще гледаме :lol: :?
А сега? :partyman:
Морски ти си :?:
Разглеждам снимките директно от "Плей", без да вади обектива и не реве за батерии, а и ми правеше впечатление че при натискане на бутона за снимки напоследък - преди да се "бастиса" по-бавно реагираше да снима.Трябваше да задържа повече и мисли, мисли - и се ............
velas - специалист
Възможен е дефект в моторчето за обектива или разместване на самия обектив и да се товари... Мотора прави голяма консумация и затова батериите клякат. Може да го разбереш ако сложиш AV комплект и да мериш. Хубаво е уредите да са стрелкови, че бързо да виждаш промяната в товара.
Ще премеря, ама сигрурно е там :axe: , че и фокуса на снимките не е както беше :shock:

Тема "Фотоапарат "Самсунг" -ES17 - реве за батерии..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: