Всички въпроси за вилата.
Krass - майстор
И да знаеш, че няма центробежна помпа, която да извади вода от +9 метра.Така че ориентирай се към сонда с потопяема помпа.
Чаро - Акълия
:lol:
Е комшиите, като са въртяли по 50м, ти как си представи нещата с набитата тръба до 10-12м?
Интересно ми стана...
:?

Не просто центробежна, а помпа. Каквато и да е помпа...
rumeniak - специалист
Чаро написа:
:lol:
Е комшиите, като са въртяли по 50м, ти как си представи нещата с набитата тръба до 10-12м?
Интересно ми стана...
:?

Не просто центробежна, а помпа. Каквато и да е помпа...
Аз това съм го описал малко по нагоре! Има 2 вида сонди. на 8-10 метра и на 50-100 метра. Различни водоносни пластове са!
VLADO66 - майстор
Така е само че като са били сонди комшиите ти са пробили водоплътния хоризонт на горния водоносен пласт и са го отводнили.
chapara - майстор
VLADO66 написа:
Така е само че като са били сонди комшиите ти са пробили водоплътния хоризонт на горния водоносен пласт и са го отводнили.
Е това е истината и сега трябва да си на тяхната дълбочина!!!
Krass - майстор
Едва ли. Ако имат вода на 5метра, и ти имаш на 5метра. Ако водата им е на 30метра би трябвало в сондите им да се чува течаща вода. Или просто няма горен слой.
chapara - майстор
Krass написа:
Едва ли. Ако имат вода на 5метра, и ти имаш на 5метра. Ако водата им е на 30метра би трябвало в сондите им да се чува течаща вода. Или просто няма горен слой.
Не , комшиите са му дренирали кладенеца. Убеден съм , че водата им е по ниско от 5 м. ,но го казват , защото са го прецакали. Освен това имат напор на водата до някаква височина, и тя е нивото на ниво-дъно на неговия кладенец :-D Те е трябвало също да направят кладенец с данни по неговия, а не да пробият глинения слой.
Krass - майстор
Напълно е възможно.
Caxo - специалист
Това е все едно да сложиш 2 легена с вода един върху друг. Много ясно, че като пробиеш дъното на горния водата ще изтече в долния... Така, че сега и ти колега ще се наложи да черпиш от долния...леген :-D Ако със съседите ти сте в добри отношения може да направите някоя орташка работа...
LazarGanev - "Велик майстор"
Caxo написа:
Това е все едно да сложиш 2 легена с вода един върху друг. Много ясно, че като пробиеш дъното на горния водата ще изтече в долния... Така, че сега и ти колега ще се наложи да черпиш от долния...леген :-D Ако със съседите ти сте в добри отношения може да направите някоя орташка работа...
Който е запознат с технологията на професионалното сондиране, само ще засуче една усмивка :wink: . Това е все едно да твърдиш, че щом комина минава през покрива, значи водата от керемидите ще се стича в къщи :)

Тема "Кладенец или сонда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: