• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко за дърводелството
king82 - специалист
И аз да се похваля с шаблони направи сам. Най - горният е само за дибли, вторият е за дибли с минификс и третия е за рафтоносачи. Направил съм ги за няколко размера дълбочини на мебелите. За сега съм ги пробвал само на остатъци пдч и ще трябва да потренирам малко защото се изместват малко. За сега всичко което съм изработил е пробивано с обикновени свредла за метал, ще има ли някаква ако почна с такива за дърво и какви да са?

Прикачен файл

IMG_3016.JPG
ZEDYCUS - майстор
=D>
Ще има голяма разлика в пробиването със свредло за дърво. Има връх, който ще центрова към отвора на шаблона.
Един съвет, заточи си бургии за метал със заточване за ламарина -дърво, в пъти издържат в повече от обикновените за дърво.
ribnikolaevi - майстор
ZEDYCUS написа:
=D>
Ще има голяма разлика в пробиването със свредло за дърво. Има връх, който ще центрова към отвора на шаблона.
Един съвет, заточи си бургии за метал със заточване за ламарина -дърво, в пъти издържат в повече от обикновените за дърво.
Как става това? Можеш ли да качиш снимка на така заточено свредло?
ZEDYCUS - майстор
Позатъпена е вече малко. Като се заточва, върха се прави малко по висок от режещите върхове, за да центрова.
:partyman:

Прикачен файл

ABCD0007.JPG
rum_sz - специалист
king82 написа:
И аз мерси.

Браво,много добре си се справил =D>
А какъв метал си ползва за направата на шаблона?

Ако не си свикнал още да работиш с него ,фиксирай шаблона с пирончета.За тази цел си направи два допълнителни отвора за стъкларски пирончета.Центриш шаблона ковеш пирончетата и си правиш отворите за диблите -нямя мърдане.Пусни някоя снимка да видим как работи. :)
king82 - специалист
Ами купих шина 8х20 мм и я дадах на един мой ми я мина на фреза от двете страни да стане на 18 мм. Сега съм пробвал на бързо на остатъци само.За сега няма какво да си правя и незнам кога ще ги пробвам истински(не съм производител,правя мебели за мен и моето семейство само). До сега съм сглабял с евровинтове(конфирмат май му казват в магазина)и последно на брат ми правих кухня като за виждащите се сглобки пробвах с дибли. До сега съм ползвал елементарен самоделен шаблон тип г-образен профил с отвори на 9мм от ръба.
Tzezar - специалист
Казвате че Слав ООД не е дистрибутор, а в сайта на Wolfcraft излиза че е той.
EDI - майстор
Освен да имат нов договор.Преди няколко месеца беше изчезнал от сайта им.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Шаблон за дибли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: