• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
infomar
Проблем с тиквичките:
Засети са по 3 в едно гнездо, но цъфтят без да връзват. После цветовете окапват :x . Поливани, в идеална кондиция... с много листа и цветове...
Оказва се, че цветовете са само мъжки - от първият вид на снимката.
Изображение

Сега тръгвам да търся женски... :lol:
Майтапа на страна, но защо се получават само мъжки цветове :? Дали ще се появят и женски?

П.С.
При отглеждане на "воден лук", почвата винаги ли трябва да бъде влажна, т.е. постоянно поливане :?
ivanovbg - майстор
Остави по 1 в гнездо. Аз си направих експеримент миналата година и установих същия ефект при 2 и повече растения в едно гнездо количеството мъжки цветове е изобилно, но женските са малко, а като цяло добива е много по нисък. То си е и близо до акъла - всяко растение за да почне да плодоотдава има нужда от определена листна маса и коренова система с достатъчно хранителни вещества. Сгъстяването прави неефективни и листата и корените. Особено корените, тъй като се хранят от едно и също място. Не трябва да се забравя че основната храна на растенията е въглеродния двуокис и при гъсти растения количеството драстично намалява. Така че листата имат всички условия за фотосинтеза, но за съжаление нямат достатъчно суровина ако са на завет :partyman:

Тази година правя друг експеримент с чушките. Жената до сега ги сади доста гъсто според мен(така си знае от бабино време още) и по 2 коренчета. Сега съм засадил една леха с двойно разстояние и по 1 растение.
infomar
Някой има ли представа на какво може да се дължи "къдравост по пипера"? Визуално не виждам въшки, каквито и да са акари. Листата са си нормално зелени, растенията растат, но ме смущава завиването на листата основно в средата. Пръскал съм с Пероцин, и др. за сега не се оправят. Има в лехата и нормални растения. В нета не срещнах нищо по темата, освен бегло за липса на някакви съставки в почвата... Засети са на рядко, няма петна по листата...

Въпрос : Има ли проблем, ако поливам зеленчуците - пипер, тиквички, лук, чесан, патладжан, зеле чрез дъждуване сутрин?
Krass - майстор
Вирусно е и няма спасение. Вирусите се разнасят от въшки, белокрилки, цикади. Води се борба с тях.
infomar
Разбрах, че са някакви въшки, с няколкократно пръскане няма ли начин да се коригира ситуацията, или трябва да се подменят засегнатите... или всичко :?
Krass - майстор
Питай в някой магазин за препарати. Там обикновено се срещат агрономи, но вирусните заболявания са кофти. Като при хората.
infomar
Благодаря, ще питам.. Явно само при мен има този проблем. Егати късмета. Колкото повече ги "гледаш и уйдисваш", толкова повече ти се качват на главата... като малките деца.
kuger - майстор
За жалост не е само при теб проблема, имам го същия. Разполагах само с Моспилан, и напръсках с него, сега чакам резултата. Дано стане бързо, докато има разсад на пазара. :-D
shishkov78 - специалист
Въпрос към знаещите! Във кой момент магат да се отстраняват долните листа на доматите?
igt - специалист
Мнение от незнаещ, но питал уж знаещи по въпроса:
Кагото се избистрят зелените домати, а най-ддбре, когато са налице първите наченки на зреене.
Този метод смятам да приложа тази година за сефте, при това не на всички стръкове.
Отстраняват се само листата под горепосочените домати.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: