Нека намерим най-тънките цени.
stan73 - майстор
Специално за въдичарските макари - имат една скъпичка, която днес гледах (и аз съм запален по бушкрафта и риболова), та тя е с 2 алуминиеви шпули, 4 или 5 съчмени лагера, движи се много гладко и мазно и е с безшумна и бърза контра - като Шимано за 200 лева. За съжаление нямам за сега излишни 40... 50 лева и за нова макара...
nanobanano - специалист
За тази ли става дума http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _24331.htm ?
stan73 - майстор
Всъщност да, тя е, оказа се много готина.
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _24331.htm
Имаше и едни няколко пъти по-евтини
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _24330.htm
не са лоши също (и аз имам няколко подобни на тях), но онази е много класи по-качествена. Единствено мога да я сравня с едно скъпо Шимано (както писах по-рано), което разглеждах наскоро в един магазин...
ESPACE - майстор
Обещаната снимка и видео за 18V винтоверт.
http://vbox7.com/play:8f07197683

Прикачен файл

160520131444.jpg
stan73 - майстор
Миниревю на акумулаторна бормашина/винтоверт Parkside PABS 18-Li B2 с петклетъчна литиевойонна 18 волтова батерия (от разпродажбата преди около месец).

http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... 18-Li%20B2

Изглежда стабилна и тежичка за обемът си, черупките пасват добре, няма остри ръбове. Корава е - трудно я спирам с ръка до около 14та степен, после се опитва да ми свали кожата от ръката гадинката... :). Зарядът в батерията беше добре. Гледайте като си купувате машина с литиево йонна или литиево полимерна батерия да има остатъчен заряд поне 50 процента. Фабрично ги зареждат, та ако се случи да е разрядена - значи има проблем с батерията и е по-добре да изберете друг екземпляр.
Пластмасите и изглеждат качествени и самата машинка мирише като качествена техника (дано някой не подходи с насмешка към това, но вероятно сте забелязали, че ментаците миришат по-лошо (и като пластмаси и като система колектор/четки)). Дръжката, гърбът и спусъкът на машината са гумирани. Има светодиод, който осветява работната зона, който се задейства при стискане на спусъка, има и втори, разположен в батерията (включването му е независимо). Спусъкът задейства управлението на ДиСи/ДиСи конвертор, регулиращ скоростта на машината на около 20 стъпки. Максималният въртящ момент по документи е около 35 нютона и се регулира на 25 стъпки + една допълнителна за пробиване. Има и бутон за обръщане на посоката, както и такъв за смяна на скоростта (400/1400 оборота в минута). Дръжката ми е доста удобна, но пък и дланта ми е относително голяма (за по малки днани не мога да преценя доколко ще е удобна).
Машината може да се оставя и права и стои много сигурно (не винаги това ще има кой знае какво значение в практиката).
Патронникът е бързо затягащ, безключов, отпред е подсилен с метал. Произведен е от фирмата Рьом, Германия (водещ производител за патронници). Има пренебрежимо малко биене (ако се вгледаш щателно). Машината разполага и с автоматична блокировка на вала.
Звукът при въртенето на механиката е много добър.
Батерията е литиевойонна 5 клетъчна с номинално напрежение 18 волта и капацитет 1,5 амперчаса, 27 вата/час. Максимално напрежение при заряд - 21 волта, минимално разрядно - 15 волта (тогава се задейства защитата). На самата батерия има бутон и 3 различни по цвят светодиода - индикиращи степента на зареденост при натискане на бутона. Също на батерията има и щипка за закачане на машината вероятно на колан (не ми се вижда много практично, мисля, че при това тегло ще събува гащите). Също така там се намира и държач за накрайник.
Зарядното устройство е бързо, процесорно, може да се монтира и на стена. Зарядът би трябвало да приключи за 60 минути, но при мен първият приключи за 57 мин.
Куфарчето е черно, пластмасово, с метални закопчалки, черупките лягат добре. За панти се използва самата пластмаса - ако след време се счупи вероятно може да се ползва лентова метална панта от старите гардероби например.
В окомплектовката са машината, батерия, бързо процесорно зарядно устройство, пласмасово куфарче с метални закопчалки, книжка и 1 качествен удължен бит Филипс 2 от S2 стомана.
nikolson - майстор
Да се върнем към темата.
Изпуснах промоцията на ножицата за клони от пролетта, сега са пуснали по-голям размер с "наковалня". Мнения да нея?
ferrari4456 - специалист
Наковалнята се криви и се спука.
Аз им върнах ножицата. :wink:
nikolson - майстор
Благодаря! Бях я набелязал, защото е по-голям размер и мислех, че ще си заслужава парите. :partyman:
Tzezar - специалист
Здравейте и от мен.Е и аз съм в отбора на Парксайд засега само с едни делта шлайф и едно ренде.Гледам тази седмица пускат ексцентър шлайфа.Мисля да го закупя.Ако някой може да сподели мнение ще бъде чудесно. В Шумен в момента има от 10,8 в. винтоверти ако някой се интересува.
mumar - специалист
Разкажи ми за делта шлайфа, ако вече си го ползвал [-o< може и на ЛС.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: