Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ivanovbg - майстор
Като идея можеш да се разходиш до метеостанцията на Черни връх и да помолиш работниците там да сравняваш показанията с техния. В Младост1 пак има.
Large - специалист
ivanovbg написа:
Като идея можеш да се разходиш до метеостанцията на Черни връх и да помолиш работниците там да сравняваш показанията с техния. В Младост1 пак има.

Много благодарности,потърсих из нет-а и само метРостация намерих ... но потърсих пак и ето (за който има същия проблем):
"НИМХ (намира се до ж.к. Младост 1, източно от него, срещу първата спирка “ХМС” при навлизане на автобусите в комплекса Младост от Цариградското шосе)"

Пада ми се на n-стотин метра от работа, така че ще отида в скоро време , ще споделя дали са отзивчиви да се занимават с калибровка . :roll:
ivansoni - специалист
Здравеѝте! Искам да помогна с знания, а и също да бъда поправен ако някъде бъркам. Направих си генератор и излезе доста сполучлив. В тази тема описвам как с малко материали може да се получи доста сполучлив генератор. Искам да помогна на колкото се може повече хора.
viewtopic.php?f=43&t=42078
Това е темата!
8180 - майстор
Large написа:
Имам една молба към някой от форума, софиянец, за препоръчване. Трябва да си калибрирам анемометъра, защото му направих пълна профилактика (разбирайте разглобяване и сглобяване на де що можеше да се отдели от него ).
Ако още е актуално - хубаво да се драсва по нещо за резултатите по темите.
Едно време съм калибрирал анемометри в лаборатория на тогавашното МЕИ, сега ТУ.
Териториално беше в задните корпуси, откъм сегашната улица "Росарио". Поне за консултация, може да наминеш, че сигурно ще е скъпо - бая голям тунел беше.
Може пък да се присламчиш към някое тяхно мероприятие.
По памет, май се оказа, че е достатъчно изпитване в една точка, за чашкова конструкция. В някакъв разумен диапазон, характеристиката е практически линейна, а коефициентът се дефинира от механиката. Имаше особености в малките стойности (при тръгване и слаби ветрове), но те не ни интересуваха тогава. Не съм на 100%.
emilvv - помощник
Здравейте,

Някой използвал ли е такива мотори - дали ще свършат работа ??

Имам доста такива .. :) Кой модел е за предпочитане ?

Какъв размер на перката би бил добър ако имате наблюдения ??

Поздрави на всички.

Прикачен файл

motori.jpg
motori.jpg (95.53 KиБ) Видяна 3520 пъти
edemy2001 - специалист
Вършат, но с мултипликатор(повишаваща предавка). Мултипликатора най-малко 1:4. Говоря за всички с изключение на този най-отзад в дясно - такъв не съм виждал и пробвал съответно.
dj_marti79 - специалист
Този който е в средата ако е 30V 1100об почти става.
VEIPOWER - напреднал
Интересно ми е защо никой не обсъжда предимствата и недостатъците на ВЕТРОТУРБИНИТЕ?
Видяхме турбината на ДИДЖЕЯ, видяхме турбината на Младото, видяхме и турбината на ЕДЕМИ 2001, видяхме какво ли не? И когато стане на дума за ветроенергетика, се появяват разни хора и започват да навиват жици! Това не е ли дял от Електротехниката? Когато учихме Електротехника при Доц. Борисов -Фархи никой не обелваше и дума за Вятър.

http://www.youtube.com/watch?v=pKg8Gs0Un1w

Така или иначе нещата опират до Вентури, Бернули, Рейнолдс и много други!!!
Няма ли някой да подкара нещата по-научно му?

Айде нещо от мен като за начало.

http://practicalaction.org/docs/energy/ ... manual.pdf
Последна промяна от VEIPOWER на съб май 25, 2013 9:28 pm, променено общо 1 път.
8180 - майстор
VEIPOWER написа:
изпълзяват разни хора
[-X [-X
hidrazin - майстор
VEIPOWER написа:
Интересно ми е защо никой не обсъжда предимствата и недостатъците на ВЕТРОТУРБИНИТЕ?
Ами какво точно да им се обсъжда? Основното са недостатъци. Не мисля че трябва много разсъждения за са стане ясно. (ако вече не е де)
:partyman:

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: