• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dsmt - специалист
Дори и да не си правя сам ремонта,въпроси ще има.

Цялата работа всъщност започна от желанието ми да сменя вратата на банята .

Вратата беше дървена и се отваряше навътре,към банята.Реших да я сменя с алуминиева.Коридорът ми е с ламперия -този факт към настоящия момент ми създава известен проблем .Единя вариант беше да поставя касата на алуминиевата врата върху дървената от към банята.Но тогава вратата ще се отваря навътре,като старата,а би било хубаво/според мен /да се отваря навън.Втория вариант е касата на алуминиевата врата да влезе в касата на дървената но тогава отвора на вратата намаля с 10 см.,а вратата на банята и без това си е тясничка.Това упражнение го бях правил и на една друга врата,но тя беше по-широка и тия 10 см. не бяха толкова фатални.
И остана третия вариант-алуминиевата каса да се закрепи към дървената от страната на коридора.

И този вариант има недостатъци,но се спрях на него
Първо-дървената каса вече ще е в помещението/банята/.Второ-алуминиевата каса всъщност няма да лежи върху дървената,ами ще лежи върху ламперията на коридора.Първия проблем реших да го реша така-махам дървената каса,къртя банята и я правя на ново,като на мястото на старата каса имам вече фаянсови плочки-т.н обръщане на врата с фаянс/90 лв/ :-D
И тук става весело-ламперията се държи в по- голямата си част върху дървената каса.Като махнах касата и започна да примирдва.Но за сега си стои на мястото :).
Другия момент е,че между ламперията и стената към която е закрепена има луфт от около 3-4 см.И когато алуминиевата каса бъде сложена на мястото си,крепежните и елементи ще попаднат точно на това място.

незнам дали някой разбра какво се опитвам да кажа :)утре ще сложа някоя снимка,дано помогне да ме разберете.
chapara - майстор
jekasus написа:
dsmt написа:
Лошото е,че ми забръмча в главата идеята "направи си сам"....да не взема да стане някоя беля :-D :-D :-D
Прочети темите наблизо, няма страшно. Пък на такива "направи си сам" помагаме със съвети.
Именно :wink:
dsmt - специалист
В тази кухина ще попаднат винтовете,които ще фиксират алуминиевата каса.Мисля да закрепя няколко метални планки за тухлите,преди да се измажат с вар и те да станат бъдещата опора на вратата

Прикачен файл

_IGP0956.JPG

Прикачен файл

_IGP0938.JPG
kozl - майстор
Алуминиевите профилни врати са на щок. Е има и каси за тях ама няма да ти хареса цената и няма да ти отива на ламперията. Монтирай си вратата в зида на тухлите. Отвътре в банята се обръща с плочки към щока. Отвън изрежи касата, така че да легне на ламперията и на щока. Примерно така:
Прикачен файл:
WC door_pp37.jpg
WC door_pp37.jpg (69.83 KиБ) Видяна 6254 пъти
Е вероятно по този начин вратата ще може да се отваря само навътре, но това дето предлагаш с планките е нестандартен монтаж и първо не всички го могат, второ не всички искат да го изпълняват и четвърто тези които могат и правят и повече пари ще ти поискат :roll:
marmoz - специалист
dsmt написа:
В тази кухина ще попаднат винтовете,които ще фиксират алуминиевата каса.Мисля да закрепя няколко метални планки за тухлите,преди да се измажат с вар и те да станат бъдещата опора на вратата
Не се притесняваи за вратата :) ,винтовете се монтират в разтвора м/у тухлите а не в кухините,а и половината /ако не и повече/ от напреженията каса-стена се поемат от монтажната пяна,стига да е сложена правилно /достатъчно/.......
Така че мои съвет:Прескочи вратата и дави с другите въпроси и проблеми :) /при вратата аз проблеми не виждам/
dsmt - специалист
Еми друг въпрос тогава :)

Тъй като част от бъдещата ми варова мазилка ще легне върху старата/там където има възможност съм я запазил/ почнах да се замислям за някакъв грунд.
Има ли по принцип грундове за ползване при прилагане на нова варова мазилка върху стара или се интерпретира с грунд,предназначен за нещо друго,но вършещ работа и в случаи като моя?

Или да си ползвам едно времешната технология с пръскане на рядък циментов разтвор?
Последна промяна от dsmt на съб май 25, 2013 9:21 pm, променено общо 1 път.
marmoz - специалист
Става с всеки вид грунд,става и с "едно времешната технология",само че за нея по мои съвет ползваи теракол+С-200+вода,щото само циментче си е демоде вече :) пък и не е толкоз здраво :)
dsmt - специалист
Колко Ц200 на колко теракол се слага?

А относно монтажа на вратата,не знам колко е стандартен или нестандартен,но аз си го представям по този начин

Прикачен файл

Без име.jpg
Без име.jpg (37.71 KиБ) Видяна 6212 пъти
kozl - майстор
Представяш си неща, ама по-добре разгледай някоя алуминиева врата. Касата е щок (затворен алуминиев профил). От зидарския размер на отвора ще отнеме дебелината на щока от двете страни. Е може да изкопаеш част от зида и да отнемеш от ламперията лента за щока. Разбира се трябва да се съобразиш с дебелината на плочки+лепило, за да не покрият щока и да помислиш за фугата ламперия - алуминий.
marmoz - специалист
dsmt написа:
Колко Ц200 на колко теракол се слага?
На око си е ,точно съотношение няма ,или поне аз не съм виждал.Където ми се е налагало съм слагал 100-150 мл на 1 кофа /кошче/ . :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21

Тема "Цени за ремонт на баня-аз ли не съм в час или се пошегуваха" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: