• 1
  • 2
Има много интересни линкове, нека ги споделим.
kozl - майстор
Владо неизвестното, потайното заключва най-добре. Ти вече си отключи вилата, като написа кода на заключването :lol:
Преди години ни облъчваха от някаква фирма представител на Аблой за техните уникални секретни патрони. Да уникални са съгласих се аз, но ще спре ли Аблоя крадеца. По-скоро ще го принуди да потърси друг начин за влизане. Е ами тогава за какво ми е да плащам 200 лв. за Аблой? Търговците ми отговориха, че на Запад ако няма взлом застрахователя не плаща. По тази логика тези които имат Аблой, вероятно имат и застраховка. Ама пък и обирите на жилища, които съм видял тук в нашата родна държава са правени със взлом, със сила, а не с умения.
Тъй тя..... ще се чудим с кво да се заключваме, като не можем да се справим с тези дето непозволено ни отключват. :sad:
VLADO66 - майстор
Не само на запад е така,и тук застрахователите отказват изплащане ако няма взлом-казват че си оставил отключено.Бях се насочил към Герда,обаче в тубата видях и нея как я отварят.Сега си мисля за електромагнитни и електромеханични брави и разни други хенд мейд устройства които само аз да си знам как се отварят през дупки във вратата чрез разни куки ,ченгели и други работи.Имам един много интересен ключарски инсрумент за отваряне на хлопната врата с касова брава и топка.
inspo - майстор
Като видях темата се сетих, че имам един материал от 2000 година. Сега има доста по нови системи, но и тези все още доста се ползват.
Сканиран е от списание Менте и оригинали.
На който му е интересно може да прочете.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
nikolson - майстор
В Русия има едни врати, дето са заляли пазара. Обаче??? http://www.illuzia.biz/%D0%A1%D1%82%D0% ... -15,2.html
Та тия момци от сайта бяха разследвали и Герда, Мастерлок, Мултилок и други.
  • 1
  • 2

Тема "Кой с какво се заключва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: