Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Знанието мож да ме ощастливи, когато ме нафрашка със пари. :wink:
hidrazin - майстор
yassi написа:
А аз относно грешките виждам само една - мислиш си, че знаеш повече от другите.
Е, ако те прави щастлив...
Нищо не мисля. И да, знам повече от много други но не и от всички. :) Е, щастлив съм но не заради рисунката.
Малко допълнение - там където има електрическа връзка се слага точка. Така нарисувана никъде няма свързване.
И браво за цветовете - поне за синия и кафявия. Червения е излишен като цвят в случая. При монтажа вземи в предвид
къде се слага фазата във фасонката.
:partyman:
yassi - специалист
hidrazin написа:
yassi написа:
А аз относно грешките виждам само една - мислиш си, че знаеш повече от другите.
Е, ако те прави щастлив...
Нищо не мисля. И да, знам повече от много други но не и от всички. :) Е, щастлив съм но не заради рисунката.
Малко допълнение - там където има електрическа връзка се слага точка. Така нарисувана никъде няма свързване.
И браво за цветовете - поне за синия и кафявия. Червения е излишен като цвят в случая. При монтажа вземи в предвид
къде се слага фазата във фасонката.
Е, радвам се, че можело да се разговаря с теб, щото нещо много нервен ми се стори преди.
Относно рисунката, цветовет и точките - моето старание за теб е толкова. Ако искаш нещо повече - направи си го сам, защото оставам с впечатлението, че лежиш на някакви стари лаври, и че нещо хората около теб не те уважават. ФосОнката, ако съдя за знанието ти по културата ти за правопис...
Един съвет - това не е симпозиум, а форум. Не се дръж като гаден учител с мърляв ученик. Нито ти си такъв, нито аз съм такъв.
Начина ти на писане показва явно неуважение към старанието за знание на другите. И да, ти не си единствения който знае. Мненията на останалите участници ми дадоха ясна картина и отговор на въпросът ми. Което не е краят. Не ме познаваш. Аз се презастраховам 10-рно преди да направя нещо свързано с електричество, вик и др. Има си граници. Има лимит, който не го прекрачвам. Не съм тъп. Когато знам, че не мога, ще си извикам специалист. Но това не значи, че аз и другите сме с две леви ръце и не можем да си сложим едина крушка? Имай уважение към другите.
И да, не се притеснявай за моята нова печка - не си я плащал ти. Щото си смешен. Като си купиш нова печка се обади, да почерпиш.
Това, което го видя на снимката тука и в другата тема съм го направил сам с двете си ръце. И да, гордея се с това. Но не се хваля.
Айде наздраве...
hidrazin - майстор
yassi написа:
ФосОнката, ако съдя за знанието ти по културата ти за правопис...
Ами явно и двамата сме с еднаква култура на правопис - ФосОнката. Е не е като фасунга. Онова по-горе си беше ... както и да е. Пък с това дето си направил трябва да се похвалиш. Бива го. Само не знам защо си изтри снимките. Успех!
yassi - специалист
hidrazin написа:
yassi написа:
ФосОнката, ако съдя за знанието ти по културата ти за правопис...
Ами явно и двамата сме с еднаква култура на правопис - ФосОнката. Е не е като фасунга. Онова по-горе си беше ... както и да е. Пък с това дето си направил трябва да се похвалиш. Бива го. Само не знам защо си изтри снимките. Успех!
Ами изтрих ги, щото ме ядоса.
Ама сега можеш да се реабилитираш.

Значи за кухнята дето излизаше 3-ен кабел две фази една нула - там ми стана ясно, както ти нарисувах.
Обаче в хола и двете спални има също двойни/серийни ключове. Там обаче вместо 3-жилен кабел има 2 2-жилни които излизат от тавана. За хола е ясно - там излизат на две дупки на разстояние два метра. Обаче в двете спални излизат по два 2-жилни кабела от една дупка от центъра на тавана (фаза и нула).
Въпросът ми е какъв е смисълът, каква е идеята на едно място да е 3-жилен, на друго да са два 2-жилни?
Кое е по добро и защо така се прави. Как да ги вържа знам, но не знам защо е така. Това ме човърка. :yawinkle:

П.С.
Ако искате мога да върна снимките, ако имат полза.
hidrazin - майстор
yassi написа:
Ами изтрих ги, щото ме ядоса. - Много си "ядослив". :-D
Ама сега можеш да се реабилитираш. - Нали не съм осъден?
Обаче в двете спални излизат по два 2-жилни кабела от една дупка от центъра на тавана (фаза и нула).
Въпросът ми е какъв е смисълът, каква е идеята на едно място да е 3-жилен, на друго да са два 2-жилни? - Няма идея. Просто са нямали трижилен, мързяло ги е да ходят да вземат и т.н.т.
Кое е по добро и защо така се прави. - Отговорих по-горе.
Как да ги вържа знам, но не знам защо е така. Това ме човърка. - Щом знаеш не ги вързвай а ги свържи. Можеш да си вържеш например обувките. :) :yawinkle:

П.С.
Ако искате мога да върна снимките, ако имат полза. - Ти си решаваш. Поне тази на печката може да послужи на някой.
А сега те оставям че трябва да хващам таксито - ще ми се стопли водката в ресторанта. Нови включвания - по-късно. :cool:
yassi - специалист
hidrazin написа:
yassi написа:
Ами изтрих ги, щото ме ядоса. - Много си "ядослив". :-D
Ама сега можеш да се реабилитираш. - Нали не съм осъден?
Обаче в двете спални излизат по два 2-жилни кабела от една дупка от центъра на тавана (фаза и нула).
Въпросът ми е какъв е смисълът, каква е идеята на едно място да е 3-жилен, на друго да са два 2-жилни? - Няма идея. Просто са нямали трижилен, мързяло ги е да ходят да вземат и т.н.т.
Кое е по добро и защо така се прави. - Отговорих по-горе.
Как да ги вържа знам, но не знам защо е така. Това ме човърка. - Щом знаеш не ги вързвай а ги свържи. Можеш да си вържеш например обувките. :) :yawinkle:

П.С.
Ако искате мога да върна снимките, ако имат полза. - Ти си решаваш. Поне тази на печката може да послужи на някой.
А сега те оставям че трябва да хващам таксито - ще ми се стопли водката в ресторанта. Нови включвания - по-късно. :cool:
Хм,

приемам начина ти на писане като странно изразяване на чувство за хумор.
Разбирам, че няма разлика дали е 3-жилен или 2 2-жилни. Това беше важно.

А връзките на обувките ще ги вържа, ама ще дойдеш да избягаме 5 км :yawinkle:
Ай бягай, да не изтине/опс, стопли водката! Иначи си осъден на висша инстанция да изпиеш 200 гр водка и да си признаеш, че трябва да си малко по-снизходителен към другите, не знаеш какво ще ти се наложи да направиш, а ще се окаже, че не знаеш как!:yawinkle:
hidrazin - майстор
yassi написа:
Разбирам, че няма разлика дали е 3-жилен или 2 2-жилни. Това беше важно. - Естествено че няма. В единия случай имаш две нули а в другия само една. Важни са фазите в случая.

А връзките на обувките ще ги вържа, ама ще дойдеш да избягаме 5 км :yawinkle: - Само толкова? Преди години си бягахме всеки месец по 16 с пълно бойно - автомат, мешка, лопатка или кирка и естествено противогаз. От тях поне 1,5 км с противогаз. Сигурно съм изгубил тренинг ама едни 8-10 км с бързоходки а не с кубинки пак ще избягам.
Ай бягай, да не изтине/опс, стопли водката! Иначи си осъден на висша инстанция да изпиеш 200 гр водка и да си признаеш, че трябва да си малко по-снизходителен към другите, не знаеш какво ще ти се наложи да направиш, а ще се окаже, че не знаеш как! - изтине се пише със "С" изстине. За 200gr водка не излизам. Ако ми се наложи да правя нещо което не знам как си викам хора, които знаят или поне знам къде да го науча.
yassi - специалист
hidrazin написа:
yassi написа:
Разбирам, че няма разлика дали е 3-жилен или 2 2-жилни. Това беше важно. - Естествено че няма. В единия случай имаш две нули а в другия само една. Важни са фазите в случая.

А връзките на обувките ще ги вържа, ама ще дойдеш да избягаме 5 км :yawinkle: - Само толкова? Преди години си бягахме всеки месец по 16 с пълно бойно - автомат, мешка, лопатка или кирка и естествено противогаз. От тях поне 1,5 км с противогаз. Сигурно съм изгубил тренинг ама едни 8-10 км с бързоходки а не с кубинки пак ще избягам.
Ай бягай, да не изтине/опс, стопли водката! Иначи си осъден на висша инстанция да изпиеш 200 гр водка и да си признаеш, че трябва да си малко по-снизходителен към другите, не знаеш какво ще ти се наложи да направиш, а ще се окаже, че не знаеш как! - изтине се пише със "С" изстине. За 200gr водка не излизам. Ако ми се наложи да правя нещо което не знам как си викам хора, които знаят или поне знам къде да го науча.
Ха ха ха,

приемам ти чувството за хумор.
Относно изстине - ами аз съм този, който не знае и пита, ти си знаещия.
Да не си еРче? И на лопатката и се казва шанцов инструмент.
Ако ми се наложи да правя нещо което не знам как си викам хора, които знаят или поне знам къде да го науча
Ами нали точно това правя - питам, ама защо се дразниш някай като пита?
Това е мотото на раздела по електротехника:
Всичко свърано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Та да се върна на темата - купих контакт твърда връзка и кабел швпс 3х4. Като разглобих контакта се видя, че е за 3 фази и 1 нула. То си пише на съответните гнезда "P" и "0". "0"-та е на гнездото с мостчето. Та въпросът ми е, при положение, че кабелът е 3-жилен, как да го Свържа? Логиката ми казва, че в гнездото с мостчето трябва да свържа двете заземявания (от стената и кабелът към печката, жълто-зелените), а фазата и нулата в произволни гнезда като разбира се фаза с фаза и нула с нула. Ето снимка:

Прикачен файл

1111.jpg
1111.jpg (103.25 KиБ) Видяна 2441 пъти
kozl - майстор
yassi написа:
Добър ден!
Та за кво идеше реч в тая тема, че лавината от редакции е променила смисъла и логиката :?

Тема "Връзване на печка Електролукс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: