Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,
Има ли гума, дето да е в течно състояние и ако я излея в калъп, изпека на някаква температура (може би под налягане или вакуум) да стане гумено изделие?
Има ли такова животно?
EDI - майстор
То има, ама все пак какво ще уплътняваш.Прегледай из нет-а зъболекарския двукомпонентен материал за сваляне на отпечатък за ченета.На силиконова основа е.Не е необходимо изпичане.Едно време съм си правил разни уплътнения.
lecki - специалист
Имаше едно време двукомпонентно лепило за гума "Тип-Топ"
с него също трябве да стане.
Вулканизира се и става на гума, и лепи яко,
само не знам дали го има още.
zmiori - специалист
Момци, ми той колегата пита за изделие не за уплътнение.

Колега я изплюй камъчето и кажи за какво по-точно става на въпрос та по-скоро да получиш отговор.
EDI - майстор
Да де, и за изделия става, не само за калъпи.Затова писах, че съм си правил уплътнения с нея.Изливах си ги в калъпчета от гипс или от полиестерна смола.Едно време/преди 89-а/ имаше само ДЕНТАФЛЕКС КРЕМ, чешки, сега има всякакви видове и от всякакви производители.Наистина все пак трябва да се уточни сложността на детайла и предназначението му.
zmiori - специалист
Кумеца ми е зъботехник и кви ли не *аина си прави от тоя денталски материал. Поема и доста сложни форми само не знам каква им е издържливостта на стареене.
novgradski - специалист
Правил съм си "О"-пръстени ,маншони ....но като си дам пресфомата на вулканизатора .Там имат суров каучук и винтова преса с нагреватели в плочата (за изпичане).
Съжалявам, не съм влизал няколко дена. Силиконовите отпечатъци са слабички, алгинатните също (брат ми е зъболекар, а аз и баща ми зъботехници), така че не ми върши работа. Това при вулканизатора ми звучи добро. Може би е някакъв чешит каучук, който трябва да изпечеш, а щом се пресва - трябва и налягане. Ако някой знае повече за материала - температура, налягане за печенето - да напише, че ако трябва да правя някоя сложна печка си губи смисъла. Идеята ми е да си направя няколко по-различни гумени панички за гипс.
kozl - майстор
Ако ще ставаш производител ще ти трябва и печка и материал. Ако ти трябват само панички ще трябва матричар да ти направи калъп и с него при майстор гуменоделец (ако още има оцелял нейде). Така съм се сдобивал с уплътнения за хидравлика преди години без да се интересувам за материала. Но тогава нямаше такава търговска мрежа като настоящата и девиза "Направи сам" се прилагаше много повече от сегашния девиз "С пари всичко може".
dadko - майстор
Предполагам за целта ще ти свърши работа двукомпонентен силикон, който използват за направата на калъпи.
Проблема е, че е малко скъпичък. Повечето са вносни .
Напр. http://www.peta2000.com/view.php?id=419
Имаше и един бълг. производител- Химатех. Продукта беше силаст нещо си...
http://www.chimatech.bg/silicone03.htm

Тема "Гума ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: