• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iva6ki - специалист
Въпроса ми е някой правил ли е нещо подобно и от къде може да
се закупи в България понеже на клипчето маркуча е Ф12 и незнам
дали дюзите са по различни от обикновенния капков маркуч че за
площ от около 400кв. м ще ми е идеално. :?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sa9zmFEUF-s[/youtube]
hidrazin - майстор
Всичко го има по магазините у нас. Гледай капковия маркуч да е с дебит 4 l/h за да пуска повече. Не че другите няма да станат ама ще тече много бавно при това мижаво налягане. Само дето тия разчети от 400-600л за 500 квадрата хич не ми се вързват. По принцип става ама ако гледаш кактуси или бидона не го спираш цяла нощ и някой ти го пълни постоянно. :)
:partyman:
iva6ki - специалист
То такава ми е идеята.Пълня бидона или бидоните
вечер и до сутринта да се изтече. :)
hidrazin - майстор
Става и работи. Само дето тези разчети за количеството вода не се вързват.
:partyman:
zmiori - специалист
400 литра вода 65 метра мек маркуч /45 метра са на 1, 3 литра,20метра са на 2,3 литра на час/. Варелите /2 бр./ са вдигнати на 60 см. от земята тече 4,5 часа. Сега съм добавил още 30 метра полива си без проблем. В тази конфигурация време не съм засичал. Яд ме е че не всичкия маркуч не е на 1,3 литра. Бабата пуска водата сутринта докато изтече, пълни варелита на ново. Привечер пуска наново да изтече и веднага след това пълни варелите да са готови за сутринта.
Това и е ритама на поливане и е доволна, защото хем е полято хем не се занимава с поливане.
Успех на всички в поливането.
idunno - специалист
E, трябва да се чете по етикетите.Обикновено трябва да има 1,5-2 атмосфери на входа на една дюза, за да работи.Това е съд, сложен на 20 м височина.Наскоро си правих капково и просто вързах лъчите на капковото към един ф32мм, анего към помпата и ...пей сърце.Е, като ми остане време ще сложа таймер и флоуконтрол, но всяко нещо с времето.Но след час, нещата си работеха и то за никави пари.
iva6ki - специалист
Въпроса е само за гравитачно и дали има разлика в
маркуча който ползват от обикновенния който се продава
по магазините защото те ползват Ф 12 :?:
moreno - специалист
Моя е фи 17 с бидон 200л-при 40 метра маркуч водата свършва за 3 часа гравитично.
briko - специалист
При мен е следната ситуация: 1куб. бидон, 1м. денивелация, 120-130 м. поливен/капков/ маркуч с капка през 20см. за 60-70 кв.м. със зеленчуци. За 2 часа изтича половината бидон. Другата събота и неделя ще го пускам за 1 час, че нещо с ВиК няма да ми излезне сметката.
iva6ki - специалист
Ами като гледам ще се копува твърд обикновен капков маркуч.
Сега ми отговориха от фирмата че мога да си купя от
Румъния чак :? :axe: .
"You can buy from NDJ Romania.
Let us know if you need at 250sqm or 500sqm.
regards, ileana"
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Гравитачно капково напояване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: