Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
gkamenov - специалист
Здравейте, става въпрос за каменинова канализация, която е здрава! На втория етаж има тоалетна чиния с долно оттичане, в която през едно камениново коляно влиза в У-тка от каменин на вертикалния канал. Самото коляно е монтирано малко на криво, така че отвора му отгоре не е успореде на пода. Има теч ОКОЛО камениновото коляно, защото маншона на тоалетната чиния не влиза добре в коляното и ударната струя от казанчето прелива над коляното. С какво (силикон, теракол, двукомпонентна хирдоизолация, ...) мога уплатня около коляното и теракота на пода и как да залепя маншона за това коляно?
Канала надолу беше измазан с хоросан и цимент и като къртих лесно и чисто се отлепваше от гланца на тръбата. Какво ще лепи добре в/у този гланц?
VLADO66 - майстор
Полиуретанов уплътнител.
gkamenov - специалист
Благодаря! А накаква препоръка към марката? Намерих някакъв TYTAN PROFESSIONAL PU 750, а имам и Ceresit FT 101 FLEXTEC, което мисля че е същото?
VLADO66 - майстор
Не е точно същото,но става.Титана е много непластичен и трудно ще го обработиш.Почисти хубаво повърхностите,обезмасли и подсуши преди нанасянето.
gkamenov - специалист
Така, с лепенето стана, даже се получи много добре, но каменина не устоя на случайна среща с чука на долния етаж и ..... изкъртих всичко. Сложих нови PP тръби (сиви) на 2-рия етаж и ще ги продължа до шахтата в двора, като разкопая. Въпросът ми сега е, мога ли да разчитам само на гумените уплътнения на тръбите или да лепя с лепило? Връзките са основно във вертикала и на 45 градуса наклон. Малък наклон има само на подовия сифон и на тръбите от мивката на банята.
VLADO66 - майстор
На подовия сифон и мивката лепи,другите няма нужда.
jekasus - майстор
Гумени уплътнения не се лепят.
chapara - майстор
jekasus написа:
Гумени уплътнения не се лепят.
Да ама тръбите се калиброват, защото са елипсовидни в малка част. Хоризонталните участъци е добре да са залепени, като лепилото се поставя зад гумения пръстен :wink: :roll:
LazarGanev - "Велик майстор"
Ползват се качествени тръби и фитинги, а не лепило :wink:
msa - помощник
Здравейте, и аз имам въпрос по темата - четох във форума, че се препоръчва Сика флекс за лепенето на ПВЦ тръбите, но не знам как става залепването - само на муфата от вътрешната страна ли се слага Сика (след уплътнението)? Самото уплътнение е със смазка, т.е. при вкарването на мъжкия край той няма ли да се омасли и да не залепне съответно Сика-та към него?

Поздрави

Тема "С какво може да се лепи върху каменинова тръба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: