• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Това в очертаното ми прилича на мана.А сякаш има и гадини (стрелката).

Прикачен файл

IMG_20130529_140656.jpg
VLADO66 - майстор
Доматите всяка година ги торя доволно с прясна птича тор,така че не е преторяване.
тонито - специалист
Здравейте.Още в началото да кажа ,че съм не зле а много зле с тези неща.Занимавам се за първа година и го правя единствено заради малкия.Що се отнася за амониева селитра съм сложил около една шепа на 4-6 корена общо.Поливам ги след 18:00 вечерта.Един "спец" от селото се изказа ,че нищо им нямало и да скъсам най долните листа.Отидох в една аптека и там ми казаха че почвата била киселинна.Сложих хидратна вар,пак около една шепа на 5-6 корена.От вчера до днес няма промяна.Има вече малки доматки и цветове.Трябва и може ли да се пръска?
с уважение...
Mega - специалист
A всъщност колко е редно да се тори? Нагледно казано. Аз слагам на око, но не съм се замислял от колко имат нужда?
тонито - специалист
Ами нормата май е 5 кг на декар.
Mega - специалист
Без да претендирам за точност. Насадих 3-4 сорта домати. Повечето са ми подарени от роднини и познати, но взех и 10 корена от агромагазин. Всички се развиват отлично, без тези от магазина. Излгеждат точно като твоите.
igt - специалист
Трябва и можеш да пръскаш.
Колко често ги поливаш?
Не махай долните листа.
dadko - майстор
iivanov написа:
Това в очертаното ми прилича на мана.А сякаш има и гадини (стрелката).
Това със стрелката не е някаква гадина, а май е канапа, с който са привързани доматите нагоре.

Така или иначе- ако е сложено повечко тор- няма как да се махне от почвата, така, че- пръскане с някакъв фунгицид.
iivanov - майстор
Ее,dadko,аватара ти не ми е избол толкова очите. :-D Става въпрос за малка черна точка под канапаПри нас това е малка, черна, смучеща сок мушичка.Не и знам името.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Проблем с домат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: