• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ad_marki - напреднал
Няма да какво да сменяш таблото, таблото си е много хубаво.Викни един електричар да ти провери връзките и евентуално натегене и почисти и ще изкара още 30години, ако блока не падне. :wink:
Evgeni30 - специалист
Обаче аз и преди съм имал проблеми точно с този бушон.

Уредите ми са нови и едва ли е от тях.

Ще извикам елктричар и той ще реши на място.

Но така и така ще му плащам, а те взимат по 30-40 лв за дребни ремонти, по добре да смени таблото, за да е ново. Нали?

Проблем е единствено с дюбелите, да не се улучи кабел.
ad_marki - напреднал
За да сложиш таблото трябва да се копае в стената и почва къртене.
Отделно може да се удари желязо и трябва рязане и къртене, таблата който са съвсем отвън и не са вкопани седят доста грозно и повечето клиентки след като ги видят почват да ни звънят да ходиме пак да го сменяме с вкопано.
Не мога да разбера ,защо толкова искаш да го смениш?Отзад връзките най-вероятно за толкова години са ръждясали и са се отхлабили.Идва стяга чисти електричаря и сменя някой неща и така си кара още много години.
Старите табла за мен са по-добри от новите.
Но така и така ще му плащам, а те взимат по 30-40 лв за дребни ремонти, по добре да смени таблото, за да е ново. Нали?
Има детектор за кабели и се откриват много лесно и смятам,че всеки уважаващ себе си електротехник ,който се мисли за такъв разполага с такъв.И няма да тръгне да дупчи и такива без да е сигурен.
по добре да смени таблото, за да е ново
Като е ново какво? :?
Ама ти си клиента няма да ти откажат, 90лв е смяната и свързването с копаенето при нас.
valerko - специалист
За да сложиш таблото трябва да се копае в стената и почва къртене.
Отделно може да се удари желязо и трябва рязане и къртене, таблата който са съвсем отвън и не са вкопани седят доста грозно и повечето клиентки след като ги видят почват да ни звънят да ходиме пак да го сменяме с вкопано.
Ама хич не съм съгласен, че седи чак път толкова грозно невкопаното. Ето го мойто. Яяяяя сега видях, че има паяжина.

Прикачен файл

IMG_1146.jpg
IMG_1146.jpg (59.04 KиБ) Видяна 6287 пъти
PCL82 - майстор
Едно добре поддържано старо табло с витлови предпазители (с подходящи фабрични вложки, а не кърпено с тел) има по-дълъг живот от едно ново пластмасово! За някои обаче външният вид също е фактор и се юрват да сменят.

На мнение съм, че таблото има смисъл да се сменя едва когато се сменя инсталацията с трипроводна. Тогава новото табло е необходимост, но до тогава старото табло е напълно достатъчно и съобразено с инсталацията. Самоцелното му сменяне е като смяната на копчетата на здрав, но вехт балтон.

А пък ако се натъкна на арматура при вкопаване на табло, не бих тръгнал да я режа само защото ми е на пътя. Може да е арматура на греда или шайба, и затова таблото да е външно (не говоря конкретно за панелка, там по може).
Evgeni30 - специалист
и аз мисля да го направим невкопано, като на човека по-горе.

Тъй като ми е правил проблеми бушона няколко пъти, ми се иска да сменя с ново табло.

Ако имате читав майстор електричар, може на лична, :)
PCL82 - майстор
Evgeni30 написа:
и аз мисля да го направим невкопано, като на човека по-горе.

Тъй като ми е правил проблеми бушона няколко пъти, ми се иска да сменя с ново табло.
Няколко човека се опитваме да ти обясним, че смяната на таблото не решава проблема без да се установи причината. Първо трябва да се провери свързването на уредите, състоянието и вида на кабела и чак тогава да се ремонтира таблото.

Като видиш, че ти се износват бързо гумите на колата, трябва да отичеш на реглаж на предницата, а чак след това при гумаджия да ти смени гумите. Ти искаш нови гуми и нови джанти, макар че джантите са ти наред.
Evgeni30 - специалист
аз ще извикам майстора и ще решим на място.

сигурно има разхлабени връзки, може и кабела към бойлера да има проблем, но е хубаво да се смени таблото, така и така ще идва и ще му плащам. Уредите ми са ОК и контактите са сменени.

Инасталацията не мога да сменя, скоро съм правил ремонт и е панел.

Освен това предишната собственичка (една баба) много не е включвала уреди.
ferrari4456 - специалист
И аз като правих ремонта и се бях засилил да сменям таблото стар електричар си ми каза че старите са много по-добри.
Ама както каза колегата, като сменяш гумите сменяй и джантите, нали електричарите и производителите на табла трябва да ядат, хора са все пак. :wink:
10човека ти го казаха, че няма смисъл да сменяш табло, а ти беше питал.Какъв беше смисъла като ти просто искаш да го смениш и никой няма да ти промени мнението. :?
Evgeni30 написа:
аз ще извикам майстора и ще решим на място.
Най-добрия вариант :)

Проблемите който са възможни са 4-5 и всички са оправи ми,но както казва народа "по-убаво от новото нема"
  • 1
  • 2

Тема "ел.табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: