Всички въпроси за вилата.
chapara - майстор
LazarGanev написа:
Това е все едно да твърдиш, че щом комина минава през покрива, значи водата от керемидите ще се стича в къщи :)
Съвсем не е същото, примера е неудачен , особено ако си учил Инжинерна геология, сондиране и фундиране :-D
karloveca_ - напреднал
Моят кладенец е 25м. има вода само през пролета и за около 10мин. го изпомпвам.Даите савет какво да правя
Krass - майстор
Викаш сондьорите и удряш 40м. далеч от кладенеца, който ще използваш за септична яма.
karloveca_ - напреднал
Много лесно искаш да се откажа от толкова много труд и пари,пук и да вложа нови,които нямам.Имате ли идея какво да правя?
Krass - майстор
Слагаш на дъното бетонна гривна за кладенци. Почваш да копаеш вътре в гривната, а тя да потъва надолу. След това втора и т.н. Гривните няма да позволят на градежа на кладенеца да се разруши. Дали обаче диаметъра на гривната ще е подходящ да влезе в кладенеца?
chapara - майстор
karloveca_ написа:
Много лесно искаш да се откажа от толкова много труд и пари,пук и да вложа нови,които нямам.Имате ли идея какво да правя?
Биеш сондажа в кладенеца за да набараш втората водоносна жила.
Krass - майстор
Сондаж в кладенец не става.
Чаро - Акълия
Става и в кладенец! Но въпроса е кой сондьор ще се навие?
Има си технология.
Какъв е диаметъра на бунара?
karloveca_ - напреднал
Не съм много сигорен около 1,50м.Не съм в БГ и няма как да го измеря.Мисля на есен да слезна да видя какво е положението на дъното,не че разбирам нещо, но да копна да видя имали влага.Един съсед ми каза че дамара бил на около 8-10 метра от кладенеца,но бившия собсвеник се заинатил и сега фаида.Щемисе и аз да имам вода.
karloveca_ - напреднал
С ръчна сонда ще стане ли?Става въпрос за най-евтиния вариант

Тема "Кладенец или сонда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: