• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
ами мисля да опитам с плазмата.имам такава до 30 мм дано успее.ако не ще взема резак.а за око аз имам доста съм работил с такива работи.
kretio74 - специалист
hidrazin написа:
kretio74 написа:
Да ама има шлемофони
Това дето си го постнал не е шлемофон. Онези от елкабо като са тъпи и са направили грешка не е необходимо да се повтаря.
АНТИФОН :)
Ей това е шлемофон:

Изображение

:partyman:
:? Верно е :?
stivemaster - майстор
Ей браво бе колега, ти явно няма с кого да си пишеш и затова , ти като имаш 100А плазма и умееш да работиш с нея,що питаш бре ?
ами не просто се чудех с какво най добре би могло да се отреже че май често ще ми се налага и да си го купя мислех си за мехнична ножовка
idunno - специалист
Аз съм рязал 150 и 220 със сабления трион става срванително бързо, недостатък е,че ножчетата не са много евтини.С оксижена също става,но зависи колко опит имаш с газо-пламъчното рязане, от това зависи колко ще пилиш с флекса после.Говоря от гледна точка, като си някъде на обекта, а не в работилницата- там има всякакви варианти.
stivemaster - майстор
Със сабления трион, фланш 12мм от стомана S235GR малко ще ти излезе скъпичко, особено че колегата често щяло да му се налага да реже такова.
След споменаването на плазмата, смятам че няма какво да обсъждаме друго ,така или иначе не го устройва просто срез и ще има и фаски, така че ще почисти шлака.
gogo7777 - майстор
ами не просто се чудех с какво най добре би могло да се отреже че май често ще ми се налага и да си го купя мислех си за мехнична ножовка
Ами кажи по-конкретно за кво иде реч. Ще се заварява ли после или остават така срязани? Каква механична ножовка :? . То листа на ножовката е почти толкова дълъг (и ход на машината), колкото е профила. Как си го представяш това с механичната ножовка да срежеш 330 мм. широк детайл и то под някакъв ъгъл. По-скоро с лентова, ако позволяват габаритите.

Хващай резака и не му мисли много :-D
sek.1 - специалист
В "Ангел Стоилов" имат големи лентови ножовки . Ако купиш от тях тях материала ще ти го отрежат на размер какъвто искаш .
LazarGanev - "Велик майстор"
Да не би да става въпрос за онези изчезнали релси, за които говориха по БТВ? :-D
  • 1
  • 2

Тема "С какво мога да отрежа профил IPE330" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: