Мнения и въпроси за хола
Чаро - Акълия
За теб съм сигурен. :)
Важното е веселба да пада...
icemans - специалист
Аз също не го бъркам - имам си представа. Просто изведнъж започнахме да говорим за много неща и стана какафония наистина.
icemans - специалист
Ламината го сложих- Благодаря на всички! Малко трудно си е за сам човек, но какво да се прави. Сега имам друг проблем. Как да сложа первазите на стената която е под ъгъл (на снимките се вижда)? Има ли снадки които да са под някакъв ъгъл различен от 90 градуса. Пробвах с огъване на самия перваз в точката на ъгъла, но си остава отвор.
nasco2 - специалист
С напасване, както се прави при дървените.
icemans - специалист
Дойде ред и на другата стая. За нея взех от первазите с канал за кабел. Как ги монтирате тях? Разпробивам на места перваза - бележа стената - пробивам - после дюбел и накрая винта?!?
zmiori - специалист
На перваза си има отвори. Ако е тухлена зидария и добра мазилка става и с види за гипс картон направо с винтовер-а.
На панел, бележиш дупчиш панела, дюбел и завиваш с винтовете.
icemans - специалист
Тухла е. И аз си мислех да пробвам направо с видата в стената. Ако не става ще правя дупки.
Chefo77 - майстор
Да ти дам жокер :)
Отиваш на магазина и вземаш колкото ти трябват (принципно се предвижда винт на всеки 30 см) винтове, дюбели и шайби 4х10 мм - 4 мм вътрешен на 10 мм външен диаметър. Сглобяваш ги винт-шайба-дюбел предварително, като винта трябва леко да влиза в дюбела. Притискаш перваза към стената със свредлото и чак тогава пускаш дрелката или перфоратора - за да не се строши перваза от вибрациите. След което в отвора вкарваш дюбела и с винтоверта завиваш винта. Друг вариант е да вземеш винтове с широки глави или дюбели с периферия.
Иначе ако решиш да ползваш само винтове - спри се на рапидки, но с едра стъпка. Невероятни са, почти само такова закрепване ползвам - ако влиза и не го превъртиш, държи не по-зле от дюбел-винт. И да не забравяме, че това е перваз - не тегли коли и не държи терасата да не падне :wink:
icemans - специалист
Закрепих го с види за гипс картон. Става много добре :)

Тема "Рязане на ламинат под ъгъл." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: