• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
MMIel написа:
Ти по добре покажи твоите колци... :partyman:
И особено колците за пипера. :-D
hidrazin - майстор
iivanov написа:
MMIel написа:
Ти по добре покажи твоите колци... :partyman:
И особено колците за пипера. :-D
:? Бах маа му. Помнят за пипера. Миналата година аха да стигне доматите. В чудо се видях и се наложи му да слагам колове ама не можах да насмогна и накрая взех че сложих на всеки ред пипер по три двойки колове и го спънах със сезал да не пада. :shock:
Коловете за доматите ми са от тънкостенна тръба сплескана в единия край и подострена с флекса. Отгоре са нанизани PVC бутилки от патрончета с ракия, водка, безалкохолно... Върху тях съм опънал мрежа против градушка. Така с шишетата мрежата не се къса и закача за коловете а и самите колове не се пълнят с вода при дъжд.
Ето снимка от миналата година където се виждат шишетата и мрежата. Също така и първите колове на пипера преди да го спъна със сезала. Това е в началото на август. После дръпна още нагоре. :lol:
http://s019.radikal.ru/i620/1305/47/7936691f2823.jpg

Изображение

:partyman:
gechev - специалист
Когато бях студент ходихме на гости на един старец, който се беше върнал от Австрия да умре в родната си къща в С. Кесарево Търновско. Беше от старите зеленчукопроизводители, които дълги години са работели в чужбината. Понеже умирането е Божа работа си беше донесъл тракторче и друга техника и си работеше яко. В неговата доматена градина видях, че между всеки корен домати беше засадил чесън и го попитах защо. Каза ми, че чесънът обезпаразитявал и предпазвал кореновата система и нямало нужда от третиране с препарати. На много мои приятели съм казал този стар и позабравен номер и всички които имат градина го правят и са много доволни.
kaishew - специалист
към MMIel,не разбрах защо не ти стига фантазията?От няколко години ги ползвам и нямам проблеми.Съчетани с показаните скоби просто е песен връзването.
iivanov - майстор
Каишев, това с мрежата е добро, ама по Варна не намирам с такива широки дупки . Иначе и аз правя конструкция.
kaishew - специалист
В Бургас я има в Аквамат 2000.1.7м. на 25м.дължина около 25 лв.
VLADO66 - майстор
Малко извън темата-жената тази година бодна между краставиците босилек срещу мана,пък ще видим.http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1295.0
alsted - майстор
hidrazinе, тая мрежа винаги, целия сезон ли е отгоре? Как се бере? Спомена програматор за капковото) - какво конкретно? Софтуер? С влагомер на почвата (ако започнат някакви порои?)?
Johny - майстор
kaishew написа:
В Бургас я има в Аквамат 2000.1.7м. на 25м.дължина около 25 лв.
Много скъпо бе!
iivanov Кажи да ти пратя. При нас е на килограм. Но колко тежи 1м не зная. Мисля, че не много. Куриерските са 2.80 до 1 кг.
hidrazin - майстор
alsted написа:
hidrazinе, тая мрежа винаги, целия сезон ли е отгоре? Как се бере? Спомена програматор за капковото) - какво конкретно? Софтуер? С влагомер на почвата (ако започнат някакви порои?)?
Целия сезон е отгоре.
Как се бере? - С ръце. как иначе? Коловете след набиване остават към 1,80м над земята. Даже успявам да мина отдолу и с пръскачката.
Софтуера е в програматора. По-точно аз си го програмирам.
http://napoqvane.com/irrigation_control ... 600_indoor
Лично на мен сензор не ми трябва. Един-два часа след порой може да влизаш да копаш и да не се накаляш. :lol: За останалите си има сензори за дъжд които може да се свържат направо към въпросния програматор.
http://napoqvane.com/accessories/rain_sensors
За тези с повечко парички си има метеостанции, които може да се включат към програматорите. Те са интелигентни и след един сезон си правят сами програма за напояване отчитайки местните условия. Могат сами да ти зазимят системата като я източат и напролет сами да се активират и да почнат напояване. :-D
Изображение
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Колци за домати- какви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: