Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Валериус - специалист
0,02 mm е допуск за лагерно тяло, а то правиш някакъв вид крепеж. Стругаро-фрезиста ще я изпълни, но може да оскъпиш почти двойно труда му. Поне 0,1мм да е хлабината, за да нямаш проблем при по-късни демонтажи и монтажи. Ако нямат химическа защита (поцинковане, никелиране и т.н.) рано или късно ще ти се появи корозия, която ще обере хлабината. Затова ако не ти е толкова фатална връзката, може да оставиш и 0,2 хлабина. Грапавината няма да ти пречи при стандартната обработка от струга и фрезата, че после да го полираш. Това в кой град се развива като изработване, защото ако е Варна мога да те насоча към хора работещи точно и на прилични пари?
Lautrec - специалист
Мисля, че разбрах.
Добре ето как мисля да го представя.
Максимален допуск 0.05.
Хлабината 0.1 за онази част която няма да се разглобява често.
Хлабина от 0.3 за часта която ще се сваля често.

Така ми изглежда добре. Вие какво мислите?
Валериус написа:
..................... Грапавината няма да ти пречи при стандартната обработка от струга и фрезата, че после да го полираш. Това в кой град се развива като изработване, защото ако е Варна мога да те насоча към хора работещи точно и на прилични пари?
Само не разбрах за изработката или полирането става дума. Дай координати за връзка, но пиши за кое от двете е – фреза или полиане, защото не съм сигурен, че разбрах.
Валериус - специалист
Имах предвид, че стругарите като махнат последната стружка, пускат една пила отгоре и малко шкурка, с което намаляват грапавините останали след ножа и при тебе тази обработка е достатъчна! Сега ще ти пусна съобщение с телефона ми.
soton - специалист
Това,което си начертал фрезиста ще го прави поне една седмица и като пресметнеш машиночасовете и надницата му ще ти излезе като да си купиш кола.По добре промени изобщо постановката и говори с накой кадърен проектант за да исмислите такъв детаил,който може да се изпълни реално,а не само на хартия.И земи си напиши от къде си та да знаят хората близо ли си за да ти помогнат.Такива неща не се проектират по телефона или по мржата.
Lautrec - специалист
soton написа:
Това, ...... фрезиста ще го прави поне една седмица ...... машиночасовете и надницата му ще ти излезе като да си купиш кола. По добре ...... говори с накой кадърен проектант ...... И земи си напиши от къде си та да знаят хората близо ли си за да ти помогнат. ......
Човекът каза, че работел евтино. Срам ме е да го изрека като знам в какви тежки времена живеем, но те за всички са такива. Очевидно човекът го разбира. Все още не знам каква е цената, дано се споразумеем. Не познавам такива проектанти. Не мисля, че има значение от къде съм. В смисъл който реши да свърши работата, ще ми обяви цена и ако ме удовлетворява(наясно съм, че ще струва пари) и пожелае въпреки всичко да се видим...... Да, защо не.

Само не разбрах това добре ли е:
максимален допуск 0.05.
хлабината 0.1 за онази част която няма да се разглобява често.
хлабина от 0.3 за часта която ще се сваля често.
angelfilev - специалист
Lautrec написа:

Само не разбрах това добре ли е:
максимален допуск 0.05.
хлабината 0.1 за онази част която няма да се разглобява често.
хлабина от 0.3 за часта която ще се сваля често.
Не, не е добре, за мен. Вече писах, зависи от предназначението и други неща.
gogo7777 - майстор
Не мисля, че има значение от къде съм
Ами има значение. Аз примерно знам къде има машина и оператор за изработката на детайла. Някой може да ти помогне, ако работи в такъв цех или има познат там. Естествено, че работата ще е на мунти (часпром), трябва само чертеж и ако имаш късмет ще ти съдействат :-D

ПП.....Чертежа трябва да е "истински" със съответния мащаб или 1 към 1.
Lautrec - специалист
gogo7777 написа:
...... знам къде има машина и оператор за изработката на детайла. ......
Пиши на лична. Нека имам избор.
gogo7777 написа:
...... ако имаш късмет ще ти съдействат :-D ......
Е тук, като чели, съм го позакъсал. :-D
gogo7777 написа:
...... Чертежа трябва да е "истински" със съответния мащаб или 1 към 1.
Нали давам размерите. В крайна сметка няма да строя кораб. Но може да си прав.
gogo7777 - майстор
Дори да е кораб, по -лесно е да се сканира, от колкото да се чертае на място :idea:
sek.1 - специалист
Обяснявам пак . При машините с ЦПУ дали правиш програма и приспособления за един или един милион детайли работата е една и съща . Разликата е че при голямата серия цената на този труд се разпределя върху многото бройки . Та е нормално на никой кадърен оператор да не му се занимава с няколко бройки защото не може да си вземе парите за труда .

Тема "Изработка на малки детайли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: