• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Ето това ми се намира под ръка - не знам колко ще ти свърши работа:
Изображение
По сайтовете за готови проекти разпределенията с "лопата да ги ринеш" - потърси из тях. При купуване на парцел не знам какво ще ти помогнат архитектурни разпределения :? . Като купуваш се гледат други неща: съседи, гледки, местоположение, наклон на терена, градоустройствени показатели (Това което каза Artur), снабденост с вода и канал, гледки, цена на парцела..................................................................................
Георгиев - специалист
Идеи в интернет колкото искаш. А за идейни ПРОЕКТИ се плаща :)... по простата причина че тупване на някакво... разпределение на някакъв... парцел дето не се знае какъв е... а бе... губиш си времето :)
ArturDent - Почти Безобиден
mytoy написа:
Arture помолих за идеен проект нещо начертано с ясни зададени стаички ,ти го обърна на провери какво застрояване къв имот и т.н. Благодаря за отделеното време все пак
а
Просто се опитвам да те предпазя да не купиш нещо, на което имаш право да строиш само вила - 16 кв.м. Демек - рибата в морето, а тигана...
Иначе разгледай по американските сайтове за идейни проекти - по принцип имат добри разпределения (поне на мен ми харесват). Разделни са в категории по големина/стаи/бани, но са в квадратни футове. Общо взето делиш на 10 (9) и виждаш кв.м. Например къща 1000 кв.фута е около 100-110 кв.м.

@stenmarkПлътността и височината на застрояване зависи от ПУП, който пък се изготвя в общината. Може от едната страна на улицата да е с плътност 60% , а от другата 20%, или пък 0%
А за големината на парцелите се определя от ЗУТ - например 16м лице и минимум 600 кв.м. Тези стойности могат да са по-малки ако е наклонен терен/град/село и т.н. - лице 12 м и т.н. Долната граница пак е определена от ЗУТ, но дали е наклонен терена се определя пак от общината.
Tsilkov - майстор
ArturDent написа:
А за големината на парцелите се определя от ЗУТ - например 16м лице и минимум 600 кв.м. Тези стойности могат да са по-малки ако е наклонен терен/град/село и т.н. - лице 12 м и т.н.
Тези стойности са за свободно застрояване. Може да са по-малки и ако с ПУП се предвиди свързано застрояване (на калкан). Понеже на mytoy парцела е 450 квадрата предполагам точно това е случая. Напълно си прав обаче, че текущия градоустройствен статут на парцела може да се провери само в общината - всичко друго са предположения.
  • 1
  • 2

Тема "Идеен проект - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: