• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Отдавна съм ги забравил тези перални, но нЕкои собственици на такива уникати искат да перат с повече вода :shock: hakama бъди внимателен с принудителното наливане на вода с маркуч, кофа или друго подобно - да не е над работното ниво в казана.
Леля ми ме беше викала да и сменям бутоните на перлата - че отказали. Ма като погледнах- какво отказали :shock: те се стопили, че чак кабелите. Сменям бутони и нЕкой друг кабел със силиконов, пробвам пере и чао. След нЕкоЕ време в месеци, лелчето пак си купила бутони и ме вика "ела ги смени, че перална не работи". Отивам гледам пак стопени :? Гложди ме сОмнение за Окъсано съединение. За късмет почнах от бушона и гледам там изплетено корабно въже от медни жици, които веднага ги изхвърлих. :shock: Ужас, питам лелчето: :Тоя бушон, защо така сте го засилили, какъв му е зора?" А Она вика, "оТи като переМ и постоянно цъка, а я Ше перем ли или бушонО Ше връткам".
Ми явно в Перлата нещо на "късо" се е скатало. Смених набързо бутоните - пералнята безмълвна и не ще ни да врътка нито да пере, но като бутона включа и бушона изгорЕ. Запретнах ръкавите, разхвърлях инструментО, а и от нЕкъде лелчето изнесе още една перла и като се почна........... Разглобявам и тръгвам по "надървените" жици и така стигнах до нещо като малка бъчва с маркуч за изтакане. Маркуча Одеше в казана за сливенската Перла, а бъчвата явно следеше нивото на ракията в казана, щот едната и страна чинеше на гайда - ту се свива, ту издува и опиня некави лостчета, а они се натегат на едни метални пъпки по кои се гони тока през жиците. Едната Перла се търкаляше на части по пода, а другата взе да привършва на масата. И тогава видОх, че едни от пъпките се беха сбрали в заварка и от там късото. Наложи се да купувам нова "бъчва" пресостат мисля и беше марката. Преди да подменя старата и направих едно проучване и кво :shock: Ами като се вдигне нивото в казана над половината на капака, пресостата умишлено прави късо съединение, та белким изгори бушона и по тоя начин да спре пълненето. Пак нЕкаква нашенска, ганьовка рац.тъпия - простотия. А лелчето редовно си доливала водица, че "с повече вода по-добре пера" и цък бушона, после пък бутона и така. А за повече вода в бъчвата бръкнах и с отвРътка нивото по-високо го регулира.
fox_vt - майстор
Е чак пък да прави умишлено късо хептен ганьовско ще е :lol: То ако се надяват като спре тока да затворят магнет вентилите същата работа ще е ако се прекъсне захранването им както би трябвало да е по схема.Иначе за водата да преди бях с Тамат е то нормално е да има вода до средата на казана.Сега с тая новата вода не мога да видя все едно на сухо ги върти,ама кантари теглилки и секви чудесии има :-D
hakama - специалист
Да, неикономична е... иначе съм се спрял на по-старите модели, които внасят, висок клас (А+), с повече свобода на ръчни настройки, но това е друга тема. Така или иначе тази пералня е стегната и остава само това да се пипне - след това сигурно ще отиде за село.
Отворих капака, за да видя програматора - отлято е Rudi Cajavec (на етикета се открие EM P 311, като номер) :?

Та, понеже Б е доста кратка (броени минути), а искам да пера само с едно сипване на прах - искам да оптимизирам работата на В - според схемата - на В-3 се включва нагревател до 60/90градуса? Искам да го направя да се настройва с бутона на 40 и 60 градуса (на В) .
Toва може ли да свърши работа?
http://nikelectric.com/product_info.php ... ts_id=4175
Дали не може да се използва съществуващия термостат (има за 30 и 60градуса)?

Как да свържа глим-лампата за индикация на нагревателя?! Горния извод за 60те градуса с нулата на главния прекъсвач?
Изображение

> Бутона 1/2 си мислех, че е за наливане на повече вода?!
В момента (на снимката) бутона за темп. е настроен да е на 60градуса - нали така?

Мисля, че и с наливането (количеството) има недостатъчно пълнене, но другия път ще го наблюдавам по-точно.

Намерих тези схеми за този модел (с Горение - за модел 79024), но моя е Rudi Cajavec.
Изображение Изображение

На схемата за програмите - втората колонка, където се редуват т, р, т, р - какво означават?

Видях, че горния отвор на казана, не е изведен към мръсното, т.е. ако нещо стане с капилярната тръбичка, при наливането... и не съм наоколо :rolleyes: - чудя се как да го включа към гофрирания маркуч за мръсната вода на пералнята. Явно трябва да пускам нов - към мръсното.
  • 1
  • 2

Тема "Перла 5 и нагревател - оптимизация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: