Отдавна съм ги забравил тези перални, но нЕкои собственици на такива уникати искат да перат с повече вода
hakama бъди внимателен с принудителното наливане на вода с маркуч, кофа или друго подобно - да не е над работното ниво в казана.
Леля ми ме беше викала да и сменям бутоните на перлата - че отказали. Ма като погледнах- какво отказали
те се стопили, че чак кабелите. Сменям бутони и нЕкой друг кабел със силиконов, пробвам пере и чао. След нЕкоЕ време в месеци, лелчето пак си купила бутони и ме вика "ела ги смени, че перална не работи". Отивам гледам пак стопени
Гложди ме сОмнение за Окъсано съединение. За късмет почнах от бушона и гледам там изплетено корабно въже от медни жици, които веднага ги изхвърлих.
Ужас, питам лелчето: :Тоя бушон, защо така сте го засилили, какъв му е зора?" А Она вика, "оТи като переМ и постоянно цъка, а я Ше перем ли или бушонО Ше връткам".
Ми явно в Перлата нещо на "късо" се е скатало. Смених набързо бутоните - пералнята безмълвна и не ще ни да врътка нито да пере, но като бутона включа и бушона изгорЕ. Запретнах ръкавите, разхвърлях инструментО, а и от нЕкъде лелчето изнесе още една перла и като се почна........... Разглобявам и тръгвам по "надървените" жици и така стигнах до нещо като малка бъчва с маркуч за изтакане. Маркуча Одеше в казана за сливенската Перла, а бъчвата явно следеше нивото на ракията в казана, щот едната и страна чинеше на гайда - ту се свива, ту издува и опиня некави лостчета, а они се натегат на едни метални пъпки по кои се гони тока през жиците. Едната Перла се търкаляше на части по пода, а другата взе да привършва на масата. И тогава видОх, че едни от пъпките се беха сбрали в заварка и от там късото. Наложи се да купувам нова "бъчва" пресостат мисля и беше марката. Преди да подменя старата и направих едно проучване и кво
Ами като се вдигне нивото в казана над половината на капака, пресостата умишлено прави късо съединение, та белким изгори бушона и по тоя начин да спре пълненето. Пак нЕкаква нашенска, ганьовка рац.тъпия - простотия. А лелчето редовно си доливала водица, че "с повече вода по-добре пера" и цък бушона, после пък бутона и така. А за повече вода в бъчвата бръкнах и с отвРътка нивото по-високо го регулира.

Леля ми ме беше викала да и сменям бутоните на перлата - че отказали. Ма като погледнах- какво отказали

Ми явно в Перлата нещо на "късо" се е скатало. Смених набързо бутоните - пералнята безмълвна и не ще ни да врътка нито да пере, но като бутона включа и бушона изгорЕ. Запретнах ръкавите, разхвърлях инструментО, а и от нЕкъде лелчето изнесе още една перла и като се почна........... Разглобявам и тръгвам по "надървените" жици и така стигнах до нещо като малка бъчва с маркуч за изтакане. Маркуча Одеше в казана за сливенската Перла, а бъчвата явно следеше нивото на ракията в казана, щот едната и страна чинеше на гайда - ту се свива, ту издува и опиня некави лостчета, а они се натегат на едни метални пъпки по кои се гони тока през жиците. Едната Перла се търкаляше на части по пода, а другата взе да привършва на масата. И тогава видОх, че едни от пъпките се беха сбрали в заварка и от там късото. Наложи се да купувам нова "бъчва" пресостат мисля и беше марката. Преди да подменя старата и направих едно проучване и кво