• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idunno написа:
С бюджет от 4000 лв. ще можеш да си вземеш котел на твърдо гориво, стоманени радиатори, тръби, помпа, разширителен съд и ще ти останат пари и за майстор, ако сам се напънеш да си закачиш радиаторите и подведеш тръбите, можеш да спестиш някой лев.Тези пари са ти абсолютно достатъчни!
Пример:
Котел чугунен - 1500 лв
6 радиатора стоманени- оклоло 750 лв, дори 1000 лв.
Помпа - 150лв
Тръба -(произволно) 140м- 160лв.
РС- 50лв
Арматура(колектори , кранове и т.н)- 200 лв.
Непредвидени разходи (винаги има) - 300 лв.
Ето ти прост и реален бюджет.
За остатъка все ще намериш някой, който да ти помогне с изграждането.Упех в начинанието!
Еее, колега, мерси много за точния и изчерпателен отговор. Тъкмо си мислех, че парите няма да стигнат, но ти ме разубеди. Иначе, ще можеш ли да ми кажеш като определени марки и модели на продуктите, които си изброил, кои ще са оптималните варианти като цена - качество за нашите нужди!? Надявам се, че ще се отзовеш, отново. Благодаря. :)
kalin72 - майстор
Bobsano, ти май не си си направил труда да провериш кое колко струва на пазара, нали?
Прочети форума, и ще разбереш кои са по-добрите и безпроблемни котли, как да свържеш тръбите, кое и ка кда настроиш...
idunno - специалист
Ще прозвучи като реклама, ако почна да пиша марки и модели.Но тези цени, които съм написал. отразяват стандартните марки и модели на елементите на една отоплителна инсталация.Във всяка голяма фирма за отопление могат да ти направят оферта и тя няма да се различава много.Като се разходиш с горния списък до един два по- големи магазина специализирани за отопление ще се убедиш сам.
idunno - специалист
...и един съвет.Този тип отопления са най- простите, гледай да си останат такива.В хета има много схеми за изпълнение на отплителна инсталация с котел на твърдо гориво- придържай се към семплите схеми.Те обикновено са и...добре работещи.
kalin72 - Е, проверил съм на няколко места в Перник, както и в нета, но исках да знам какво ще препоръчате вие като по компетентни в тази област. :)
idunno - Ок, но защо казваш, че ще прозвучи като реклама, ако напишеш дадени марки и модели!? Гледам, че в другите теми от този подфорум се пишат без проблеми имена на фирми и марки. Мхм. Нищо. Мерси отново за съветите. :)
idunno - специалист
Не гледай само в Перник, а и София.Пробвай в фирми като - БГтерм, Рувекс, Ромстал и други.Така ще придобиеш представа за цените на продуктите и техните марки.Колкото до монтажа на радиатори и тръби в Youtube има доста клипчета, откъдето да схванеш как става.
idunno написа:
Не гледай само в Перник, а и София.Пробвай в фирми като - БГтерм, Рувекс, Ромстал и други.Така ще придобиеш представа за цените на продуктите и техните марки.Колкото до монтажа на радиатори и тръби в Youtube има доста клипчета, откъдето да схванеш как става.
Аха. Добре. Мерси. Иначе, трябва да кажа, че днеска до нас дойде един майстор, който ми се стори, че си разбира от работата. Та, човека направи скица на къщата и каза, че тези дни ще се обади и ще ни каже - кое, какво и как. И така... Еми... Благодаря, за пореден път, че отговаряш и че ми даваш съвети. : )
  • 1
  • 2

Тема "Въпроси за парно отопление!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: