Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stivemaster - майстор
Колега VEIPOWER на 52 стр. може би трябва да отправя предложение към теб ,колегата edemy2001,ivanovbg,dj_marti79 и всички които са на по високо ниво, в тази тема, да помислят върху това колко пречи на популяризирането на темата ,спестяването на знания или обсъждането на досадни незначителни подробности а незасягане на съществени за темата данни, като добив от kW инсталирана мощност при определени условия(описание на условията ,освен скорост на вятъра ,плътност на въздушния поток ,височина на измерване в данните на метрологи1ния институт.
Така всеки отваря и гледа \България няма вятърен потенциал./
VEIPOWER - напреднал
stivemaster написа:
Колега VEIPOWER на 52 стр. може би трябва да отправя предложение към теб ,колегата edemy2001,ivanovbg,dj_marti79 и всички които са на по високо ниво, в тази тема, да помислят върху това колко пречи на популяризирането на темата ,спестяването на знания или обсъждането на досадни незначителни подробности а незасягане на съществени за темата данни, като добив от kW инсталирана мощност при определени условия(описание на условията ,освен скорост на вятъра ,плътност на въздушния поток ,височина на измерване в данните на метрологи1ния институт.
Така всеки отваря и гледа \България няма вятърен потенциал./
Колега Стивимастер виждам че те подразнил чисто емпиричния ми модел за изчисление възвращаемоста на инвестициите. Но може да ми повярваш че да стигна до него съм си извървял пътя. Сега времената са благодатни от към инфо, но имаше времена когато нямаше достатъчно информация и ветроенергииният одит струваше 25000лв. Е, мисля че се справих по-добре от Германската фирма на Бузлуджа, благодарение на това
http://www.motiva.fi/myllarin_tuulivoim ... guidep.htm
и това
http://bulgarian.wunderground.com/histo ... me=NA&MR=1
stivemaster - майстор
Напротив колега нищо в твоя пост не е дразнещо просто трябва да приобщите колкото може повече хора и именно в тази насока давам съвет.
VEIPOWER - напреднал
edemy2001 написа:
Не е нужно да разцъквам тази програмка. Загубите са ми ясни още като видях как генераторчето на моята мачта се въртеше като пиян шофьор. :-D При постоянен вятър от север със сила около 5 - 6 м/сек нямаше 5 минути то да сочи в една и съща посока. Съответно спира, тръгва ... Недостатъка на хоризонталната турбина за градска среда е ясен, но проблема е че савониуса и модификациите му не могат да решат основен проблем - скоростта на вятъра при която тръгват.
Пропуснах към предимствата на савониуса по-горе да сложа и големия въртящ момент, доколкото това е предимство разбира се.
Колега Е....2001, напоследък нищо не разцъкваш? Да не си изпаднал в творческа криза? :?
Поразгледай това:
http://www.urban-wind.org/pdf/SMALL_WIN ... _final.pdf

Вземи решение! DELL... or ..... BANED..... ???
ИЛИ НЕЩО ПО-ПРАГМАТИЧНО

КОГАТО НЕ ЗНАЕШ - ПИТАШ!
КОГАТО ЗНАЕШ - СИ ТРАЕШ!
VEIPOWER - напреднал
Krass написа:
.
Колеги Стивмастер, Хидразин и Красс ...... А сега на къде?

http://www.youtube.com/watch?v=0r3xvd-dloU
VEIPOWER - напреднал
8180 написа:
КОЛЕГИ,
Гледам тук (разбирачи и не толкова) си пишете "безхаберно". Очаквам, в някакъв близък момент, да се наложи да затрия "на куп" поредица от мнения.
Предлагам, тези, които държат на мненията си в тази част от темата, да се въздържат временно.
http://vbox7.com/play:m6949cd81a
stivemaster - майстор
stivemaster написа:
Напротив колега нищо в твоя пост не е дразнещо просто трябва да приобщите колкото може повече хора и именно в тази насока давам съвет.

Колега аз съм написал какво мисля ,накъде трябва да бутате темата според мен и широкия кръг интересуващи се от темата.Хората не знаят елементарни неща по този въпрос ,в България са кът каквито и да е специалисти по темата (те са кът дори хора които могат да ти свържат един електродвигател напоследък, да не говорим за вятърен генератор).Преобладаващото мнение у нас е че тези генератори са вятър работа ,за да предизвикате интерес у тези хора... Трябва да сте с нагласата за пионери в тази област в България ,един вид народни будители .
Положението е малко по добро на запад от нас, макар че първия толкова голям генератор 5MW в Рощок предизвиква такъв голям интерес у свикналите германци и скандинавци, че местната управа се шегува, че няма значение дали произвежда или не щом изобщо го има там 500 - 600 хил. туристи задължително отиват да го видят всяка година.За информация последните години у нас стъпват по 750 хил.
ivanovbg - майстор
stivemaster написа:
,един вид народни будители
stivemaster, това с будителите нищо няма да излезе. За да си будител още от едно време е трябвало да си обезпечен и с много свободно време за да имаш време да будиш. Даже и нашите будители Кирил и Методи са водели такъв живот. Без да работят по къра са ги хранили, поили са ги, пускали са ги от време на време по кучки... е и гонили са ги като са събудели не когото трябва, ама накрая са ги направили светии. Де и на мен такъв кучешки живот :tonqe:

Има и друг път, наместо да будим българите да успиваме другите нации. Примерно обезпечаваш ме финансово, аз заминавам за Германия и почвам да успивам германките. Днес една, утре 2 и така нататъка. За 2-3 години като ги по успя малко ще се прехвърля във Франция, после Англия та чак и до Америка ще стигна, докато стане време за пенсия ще сме ги изпреварили всичките нации които съм успал :partyman:
VEIPOWER - напреднал
ivanovbg написа:

Има и друг път, наместо да будим българите да успиваме другите нации. Примерно обезпечаваш ме финансово, аз заминавам за Германия и почвам да успивам германките. Днес една, утре 2 и така нататъка. За 2-3 години като ги по успя малко ще се прехвърля във Франция, после Англия та чак и до Америка ще стигна, докато стане време за пенсия ще сме ги изпреварили всичките нации които съм успал :partyman:

Колега Ивановбългарски нещо си пообъркал посоката. Времената се смениха! Пътят към германските момичета задължително минава през Босфорските момчета! :butthead:
stivemaster - майстор
VEIPOWER написа:

Колега Ивановбългарски нещо си пообъркал посоката. Времената се смениха! Пътят към германските момичета задължително минава през Босфорските момчета! :butthead:
Подкрепям =D> .

И за Кирил и Методий не си прав, прочети малко за Кирил Философ ,За произхода и образованието му имайки предвид че е отгледан от Вицеимператора така да се каже, това с което се занимава после е като пеовал ,като родоотстъпничество за тях.Приживе далеч не му е било така весело както на теб ти се струва.Светец не се става с късмет Иванов.

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: