Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
boys_san - напреднал
Ами мисля че не е заради нивото ,просто за начало така мислехме да отделим в хола самият обособен бокс с останалата част от хола(всекидневната).Вариант също е да се разделят плочките от ламината с някаква лайсна ,нали?
И ако не ти е проблем да споделиш кое не е хубавото на едно да речем 5сантиметрово прагче разделящо кухнята от всекидневната ,с удоволствие ще чуя мнения за и против праг в хола
Chefo77 - майстор
Накратко - некомфортно е. Ще го научиш за един-два дни, но никога няма да си сигурен дали няма да си набиеш пръста като го сриташ, улисан в нещо. А гостите? На всеки поотделно ли ще обясняваш да внимават, ако се запътят нататък? Иначе две настилки се отделят с лайсна, да. Кеф ти в цвят, кеф ти злато/сребро...
Ако е от старите панелки, много е вероятно кабелите да вървят в края на плочата и да се вдигат нагоре до всеки контакт. Преди са правили плочите с канали, в които вървят комуникациите.
boys_san - напреднал
Здравейте отново,
както и четох на доста места,ремонтът се забави доста поради липса на достатъчно средства+ факта че
и доста пишман майстори преминаха през вкъщи.
Искам да ми дадете ако можете разбира се един съвет за едно ремонтче вкъщи.
В дневната част на хола(тя е 3.50м х 5.00м) има денивелация 25/30мм.Там ще трябва да има ламинат.
Където и да питах ми казват че саморазливна няма как да изправи пода,защото тя е до 10мм.
Казват ми също че и нормална цименто-пясъчна замаска няма да се хване за старата замаска(направена си в/у панелната плоча),защото е до 30мм и вероятността да се напука не е малка.Скара от някакви плослости мисля ще е доста скъпо,но все пак трябва изправяне на пода и ако имате идея кажете как.Казаха ми един вариант,който на пръв поглед е малко абсурден,но звучи доста правдоподобно-да се налепят плочки(което означава абсолютно нивелиране),взимат се от най-евтините(6/7лв за кв.) и още 100ина лева за цимент+теракол ,нивелира се пода чрез залепване на плочките и после в/у плочките се поставя подложката и ламината.Кажете какво мислите за тази идея и ще се радвам да ви чуя.Благодаря майстори и лек ден .
VLADO66 - майстор
Пода ти е неравен или има денивелация?
boys_san - напреднал
Izviniavam se za latinicata,no sega gi6a ot telefon.ima denivelacia,kato cialo e rave.prosto ednata stran na poda e s 3cm po visoka ot drugata. E,ima i malki neravnosti ot sorta na 5mm,no sa malki,glavnoto e 4e poda ne e na valni.
VLADO66 - майстор
Слагай ламината с по-дебела подложка и само ти ще си знаеш че има денивелация.Това да не е билярдна маса да се вкарваш във филми :wink:
m.mitev7 - помощник
Здравейте и аз имам един въпрос относно последователността на нещата.
Ще слагам декоративен камък на една от стените в хола. Също така ще слагам ламинат и един ред плочки пред кухнята.
Въпроса ми е кое първо да сложа - подовата настилка или камъка?
По моята логика, мисля че първо трябва да сложа ламината и теракота, за да може камъка да легне върху тях (2-3 мм. над тях) и да не остава каквато и да била фуга, че да стои грозно. При другия вариант ако сложа първо камъка, а после подовата настилка там където ламината и теракота се опират на камъка сигурно трябва да се сложи някакъв перваз (като този на ламината или ако има някакъв специален?) но не зная дали няма да стои грозно.
Дайте някой съвет как е по-добре - ако пък сте виждали как стои още по-добре.
MrSpasov - специалист
Чета аз тука разни предложения ..ама
вие деца няма ли да имате ?
Тази отделена кухня за какво ви е , вкарайте кухнята в хола и направете детска стая, ако не искате след време да спите вие в хола за да може тинейджъра да чати на спокойствие :)
m.mitev7 - помощник
MrSpasov, благодаря за съвета, но не ми върши работа (помислил съм и за тинейджърите :)).

Хола и кухнята са ми на едно, само че искам да сложа един ред теракот пред кухнята за на е се цапа ламината.
boys_san - напреднал
Здравейте приятели,да кажем на 1/2 от работата съм скоро ще дам снимки кое как върви ,доста и с ваша помощ.
Пред дилема съм за полагането на ламината дали да го закупя от практикер(имам доста отстъпка в момента там) или да търся по магазините(миланов и подобни).Незнам дали относно качеството няма да се излъжа ако го закупя от практикер,незнам и също така дали предлагат добри подложки от по 5мм фибранови.Като слагам да слагам нещо като хората,не след 5 години да го махам :) . Ако някой има наблюдения откъм качество как е практикер нека да сподели,също така дали си заслужава да се взимат лайсни ,первази,подложки оттам или да си търся специализираните за ламинат магазини.
Втори въпрос:върху добре нивелирана замаска,при полагане на 3мм/5мм фибранова подложка -нужно ли е тя да се лепи за пода,знам че трябва да се оставят температурни фуги от по 10мм от стените и праговете,но после директно върху подложката ли ламината се слага,лепи ли се ламината за подложката и ламината захваща ли се за стените:)
доста са ми въпросчетата но се надявам на ясно обяснение на стъпките ,притеснява ме факта че само первазите се ловят за стените а самият ланимат не и това проблем ли е :)
чакам ви с нетърперние

Тема "Съвет за започване на основен ремонт на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: